Хочу почати нову корисну рубрику чи верніше, ряд статей і рецептів, як готувати "живу їжу". Почну із зеленої гречки, тому що її саме простіше і швидше пророщувати.
Я не буду розповідати наскільки така їжа корисна(про це можна почитати в інтернеті), і вговорювати Вас почати це робити... кожен прийде до цього вчасно чи не прийде )))
Я хочу показати найпростіший і ефективний спосіб пророщування гречки.
Потрібно:
- Гречка зелена 150 г
- Вода питна
Надвечір, зелену гречку перебрати, засипати в літрову скляну банку і промити під проточною водою. Перемішати ложкою і всі зерна, які будуть плавати зверху- ЗЛИТИ! Вони не проростуть!!! Одягнути на банку марлю (в один шар) та закріпити резинкою. Злити через марлю воду або використовувати сито.
Залити зелену гречку питною водою і залишити на 3-4 години.
Через 3-4 години злити воду з гречки, вона буде більше в'язкою зі слизом. І знову добре промити гречку.
Одягнути марлю, злити воду і поставити банку догори дном в глибоку мисочку на 3-5 хвилин, щоб повністю стекли залишки води.
Далі залишити банку з вологою гречкою лежати прямо на столі на цілу ніч.
Зранку гречку ще раз промити і повністю злити воду. Залишити на столі і до обіду або на вечерю, залежить від температури повітря і температури води якою промиваєте, у Вас буде вже пророщена гречка.
Взагалі, гречка і льон мають властивість виділяти слиз, тому чим частіше ви промиваєте тим краще. Мінімум 2-4 рази на добу і добре зливайте залишки води. Ну і обов'язково має попадати повітря чере марлю, тому одного шару марлі буде достатньо.
В такому вигляді зелену гречку вже можна їсти, промиваючи перед вживанням і обов'язково сховати в холодильник, щоб призупинити процес пророщування.
В тій ж самій банці, з марлею, без води. Зберігається гречка 2-4 дні, при умові, що її промивати,як мінімум 2 рази на добу і добре відціжувати воду. Також щоб збільшити термін зберігання в холодильнику, пророщену обвітрену гречку залити медом і зберігати в закритому посуді в холодильнику.
Пророщена зелена гречка смачна і схожа на горішки.
Ми з'їли майже всю,залишила пів чашечки на сніданок собі),тому прийшлось замочити знову )))
Що до самої зеленої гречки, то не потрібно купувати дорогу в спеціалізованих магазинах. Я свою купила на ринку з мішка на вагу за 25 грн.кг Як бачите, проросла суперово!
Будьте здорові і корисної Вам живої їжі! :)
Комментарии
следить за комментариямиДякую за корисну пораду. Їла сиру гречку, яку заливала на ніч кефіром, а таким чином не пробувала готувати.
Якщо Ви заливали звичну для нас коричневу гречку, то великої пользи від неї немає, бо вона оброблена і все живе у ній вбито. Тут же пророщування заставляє гречку "оживити" і діяти все що корисного в ній є, бо саме цінне закладено в насінні. Тобто якщо взяти за приклад соняшникове насіння, то представте скільки в тому маленькому зернятку сили і всього необхідного для того, щоб виросла така гігантська рослина... це потім вже сонце, вода і добриво в поміч, а до двох перших листочків воно все це бере з насіння. Якось так...
Заливала зелену, але і Ваш варіант спробую.
На здоров'я!
Заводити блок «Жива їжа»? Чи достатньо тих, що вже э ?
Тема цікава, дякую
Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня уже четыре человека точно проращивают
Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня уже четыре человека точно проращивают
А у нас зеленая не продается в магазине
А я на рынке покупаю. У продавцов, которые крупами различными торгуют. Но бывает не всегда.
Також не зустрічала в нас на базарі, але мешкаю у дуже маленькому селищі. Буду десь у Луцьку — то зверну увагу. Якщо не натраплю доведеться замовити в інтернеті)))