Неймовірно простий і смачний, класичний салат-додаток до плову або шашлику.
Ачік-Чучук або Шакароб, так називається класичний супровід до плову чи шашлику, без олії в натуральному соці, який допомагає розщепити жири. Традиційно цей салат їдять, викладаючи зверху на гірку плову.
Потрібно:
- Цибуля фіолетова (ріпчаста) 4 шт.
- Помідори свіжі 4 шт.
- Перець чилі(свіжий або морожений) 1шт. або за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Базилік 5-7 листочків
Цибулю почистити і дуже тонко нарізати кольцами, можна використати спеціальну тертушку.
Залити окропом на 2 хвилини, промити холодною водою і дати стекти воді.
Тонко нарізати до цибулі перцюгу тоненькими кільцями.
Щедро посолити, поперчити та порізати базилік. Все вимішати.
Гострим ножем тоненько нарізати помідори напівкільцями.
Змішати помідори з цибулею та залишити салат маринуватися від 10-ти хвилин.
Можна такий салат-додаток до плову чи шашлику готувати одразу,як почали готувати плов або смажити шашлик. Чим довше він маринуватиметься, тим смачніше.
Перед подачею салат-додаток з цибулі і помідор потрібно ще раз перемішати.
Хоч раз приготуйте Ачік-Чучук (Шакароб) вдома чи на природі до шашлику або до плову, і Ви будети його готувати завжди.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИннуш, приготовлю этот салат хотя бы ради названия! От него веет восточными сказками : "Ах, Алладин!", звучит, как заклинание "Ачик-Чучук, Шакароб!" Я ж говорила, шо ты — препод из школы магов.
и плов не забудь!
мммммммммм, який апетитний салат....недавно закінчився сезон, а вже сумую за городніми помідорками
так,з домашніх помідор він ще смачніший і ароматніший
Без лишних слов в КК! Где ты летом была с этим рецептом???
сама не знаю