Ви колись куштували "Лакатуци з Душею"?
Так називаються пиріжки з дуже цікавою і незвичною начинкою, десь ближче до Молдови,де народилась чарівна і добра дівчина Оля з Вінничинни, з якою я познайомилася в одній із мандрівок по колоритній Гуцульщині. Начинка і ідея від Олі,тісто від мене... так і з'явилися подільсько-молдавські пиріжки з "Душею" :)
Потрібно для начинки:
- Сало, корейка 200 г
- Зелена цибуля 1 в'язочка
- Петрушка 1 в'язочка
- Кріп зелений 3-4 в'язочки
- Яйце куряче 1-2 шт.
- Сіль,перець за смаком
Сало та корейку нарізати маленьким кубиком та стопити на сковороді до шкварок. Я спочатку топлю сало з прослойкою м'яса, а потім додаю мілко порізане сало. Перед мілким нарізанням краще сало підморозити.
Посолити та поперчити. Шкварочки мають бути мілкими і м'якими. Дати остигнути в сковороді до кімнатної температури.
Мілко нарізати зелень петрушки.
Також посікти кріп. Кріп в цій начинці має домінувати.
Також нарізати зелену цибулю.
До зелені додати шкварки разом з топленим смальцем,перемішати.
Додати яйце,посолити,поперчити та перемішати.
Потрібно для тіста:
- Дріжджі живі 25 г
- Вода темпер. 37 град. 75 мл
- Олія соняшникова 75 мл
- Цукор 25 г
- Сіль 10 г
- Гарбузове пюре(варене) 100 г
- Борошно пшеничне вищого гатунку 600-650 г
- Вода (окріп) 250 мл
Замісити
швидке дріжджове тісто з гарбузовим пюре.
Розвести дріжджі в теплій воді,додати гарбузове пюре, сіль,цукор,олію та перемішати.
Додати борошно і замісити м'яке та трішки липке тісто. За допомогою олії (змастіть стільницю і руки) формувати пиріжки з "душевною начинкою" Чим тоньше буде тісто,тим краще.
Смажити лакатуци на повільному вогні в малій кількості олії з обох боків до готовності.
"Лакатуци з душею" подільсько-молдавські пиріжки з "душевною начинкою" дуже запашні і смачні. Добре смакують до перших страв.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗ твоєї легкої руки я спробувала гарбузи майже у всіх видах тіста! Сонечко на тарілці! А тут ще назва — "Лакатуци"!
Чудові пиріжки. Я в радянські часи куштувала пиріжки з салом у Литві (Шауляйський район), але ж і смачні вони були в господині, от тільки я ще була замала (мені було може 11 чи 12), і не поцікавилась рецептом, там щодня нас пригощали новими смачними стравами, одна краща за попередню....залишились тільки приємні спогади.
Дякую, Катруся! Рада, що навіяла тобі приємні спогади