Моя ідея експерементальної консервованої заготовки на зиму (може ще є молодий горошок) для салатів - олів'є, венегрет, з печінкою тріски і т.д.
Декілька баночок на всякий випадок не зашкодять. Я не люблю в салатах сиру цибулю і варену моркву, тому думаю, що консервована буде смачніша.
Співвідношення продуктів і маринад може бути за Вашим смаком. Я ж хочу поділитися самою ідеєю,яка випадково прийшла мені в голову :)
Потрібно для маринаду на 1 літр. банку:
- Сіль (кам'яна) 1 ст. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Оцет 9-% 2 ст. л.
А також на 1 літр. банку:
- Листя вишні 4 шт.
- Листя смородини 2 шт.
- Кріп парасолька 1 шт.
- Огірки середні 8 шт.
- Горошок зелений молодий 8 ст. л.
- Цибуля (маленька) 1 шт.
- Морква молода 2 шт.
На дно банки викласти кріп і частину листя.
Огірки обрізати з обох сторін і стоячи скласти в банку. Засипати провареним 5 хвилин молодим зеленим горошком.
Зверху викласти порізану кубиком сиру цибулю.
Також викласти порізану кубиком і проварену 3 хвилини моркву.
В мене відношення цибулі і моркви 1:3.
Додати в банки сіль і цукор, влити оцет, прикрити листям вишні та залити банки окропом,залишити на 10 хвилин. Поставити каструлю з килимком і водою на вогонь,нагріти воду.
Я не додаю перець горошком і різні мілкі спеціїї, щоб потім їх не вибирати, а тільки злити розсіл і викинути листя, і нарізати мариновані огірки.
Стерилізувати заготовку на зиму для салатів під стерилізованою кришкою з моменту закіпання води 20 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямигарна ідея....а у мене цього року урожай тільки на кабачки і цукіні, ще правда є інші огірочки, може вони будуть гарно родити....
добре і те, в нас після урагану з градом мало що залишилось на городинах
Да, такая заготовочка очень кстати зимой будет. Спасибо за идею.
да,такая себе баночка-выручалочка
Супер! Відкрив банку і половина олів'є вже готова!
і не тільки...думаю, що відкрив баночку і народжується не один новий салатик