|
Спочатку зваримо язики. В мене свинні язики вагою 1 кг.
Спочатку язик потрібно вимочити в холодні воді 1 годину. В кастрюлю об'ємом 3 літр. покласти язики та залити холодною водою. Коли язики почнуть закипати,злити воду,добре помити та пошкребти язики під водою. Знову залити холодною і варити 15 хвилин. Знову злити воду,помити каструлю та язики,набрати чистої води та варити язики на дуже маленькому вогні(щоб ледве-ледве кипіли) 1,5-2-2,5 годин(залежить від розміру язиків). Ще важливо язики не переварити. Ні солі,ні перцю,ні приправ,повільний вогонь і Ваш бульйон буде чистим і прозорим як сльоза! (В мене кастрюля чорна в середині-антипригарна,тому не видно наскільки прозорий бульйон) Такий бульйон можна додатково процідити для заливного через марлю, або заморозити для подальшого використання. Я закладаю в склянку пакет,наливаю бульйон,випускаю повітря та зав'язую.Витягую зі склянки та ложу в морозилку.
Коли язики зваряться,їх потрібно занурити у крижану воду на 3 хвилини, або чистити гарячі під струмінем холодної води, я чищу під водою. Після чистки можна поварити ще 10 хвилин у бульйоні,тоді язик стане більш ніжним і соковитим. Якщо бульйон з язиків вийшов каламутним,остудіть його до 60-70град. Збийте 1 білок(на 1 літр бульйону) з 0,5 ч.л. соку лимону в густу піну,додайте до бульйону, поставте знову на вогонь та нагрійте до 95 град. помішуючи. Процідіть бульйон через марлю,бульйон стане світлішим та прозорим. |
Комментарии
следить за комментариямиЖульенчик что надо... маникюр в порядке..
Спасибо Юра,ты в своем репертуаре! что касается маникюра с ним всегда все ок
Жульен супер! Как раз грибы первые появились. Отварю язык и пойду в гости к подруге — запекаться в мультиварке! Да-да, маникюрчик очень красивый
В гости- это хорошо,главное вкусно сходить
В одном рецепте столько полезных советов и мастерклассов! Умничка!
ой,я по языку еще не все дописала,ща допишу... дремала уже наверное
Файний рецепт. Також бачу, що Ви велика шанувальниця програми, що на ТБ.Експерти програми багатого можуть нас навчити. Вважаю, що всі ці поради будуть корисні для тих, хто не бачить цієї програми.
ну... не зовсім так... багато чому я би ще і їх навчила, мені подобається стежити за ними і виявляти їхні помилки та вносити поправки! Так називаємі "експерти програми" користуються їдеями простих домашніх кулінарів ,які самі їм ці поради і присилають...або з інтернету...
Доречі,ні один рецепт не співпадає з комментом під час приготування та в кінці передачі, і в цьому їх великий мінус!Думаю,що не все виходить як вони собі планували і вони вносять "корективи на око" в кінці! Є дещо цікаве,є дещо нове... але я би сказала, що ця програма більше для новачків кулінарії, або вони просто дратують своєю награністю
Иннушич, дорогая моя, но борошно то зачем в грiбы?
Маш,муку или крохмал,но это не обязательно! у меня просто нежирные сливки, или грибы надо было дольше жарить. чтоб жидкость выпарилась,я не люблю очень зажареные именно в жульене... или отдельно варить соус типа бешамель,но на сливках.... короче я все упростила и сократила во времени приготовления а ты готовь как хочешь!
Иннуль, таки Жульен сам по себе — быстр и прост, а ты усё усложняешь)) Спасибо тебе!
Вкусно