У мене сьогодні неймовірно смачне і симпатичне, домашнє пісочне печиво з помадкою та горіхами. Рекомендую приготувати для своїх рідних.
Ингредиенты
- Для тіста:
- борошно пшеничне 175 г.
- масло вершкове 125 г.
- цукрова пудра 65-70 г.
- жовток 1 шт.
- сода харчова 1/4 ч.л.
- сік лимону (для соди) 1 ч.л.
- Для помадки:
- білок 1 шт.
- цукрова пудра 150-200 г.
- сік лимону 1-2 ст. л.
- Крім того:
- подрібнені улюблені горіхи (у мене кеш'ю)
Приготувати пісочне тісто, я використовую свій кухоний комбайн: всі інгредієнти для тіста (просіяне борошно, цукрову пудру, порізане охолоджене! масло, жовток, соду гашену лимоном) покласти в кухонний комбайн і замісити, з його допомогою, пісочне тісто (ви також можете місити вручну). Коли тісто набуде форму кулі, дістати і загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник на 1 годину.
Далі тісто розкачати на дошці, припиленій борошном, товщиною приблизно 5-6 мм.
Вирізати з нього кільця, печиво перекласти на форму для випікання, попередньо вистелену папером для випічки.
Випікати до золотистого кольору, моє випікалось протягом 15 хвилин при температурі 180 ° С.
Готове печиво дістати, дати охолонути.
Приготувати помадку:
злегка збити білок, поступово додавати цукрову пудру, а насамкінець 1-2 ст. ложки соку лимону.
Помадкою змаситити пісочні кільця і відразу посипати подрібненими горіхами.
У мене сьогодні кеш'ю, ще дуже смачно з фісташками або лісовими горіхами. З арахісом також можна, але для мене, це не дуже святково.
Я додала ще зеленого цукрового горошку для кольору.
Комментарии
следить за комментариямиЯка краса! і фото,і печивоі вінчик такий цікавий
дякую, я дуже люблю все цікаве і красиве (вінчик — це від ІКЕА)
Домашнє печіво — це смак дитинства! Яка ти розумниця, Катя! А вінчик справді дуже незвичайний! Хочу! От цікаво, а Дід Мороз на Старий Новий Рік ще працює!
так, домашнє найкраще) думаю можна попросити подарунок
Чудові фото
дякую, і дуже смачне)))
Гарне печиво! Все так святково виглядає!
Щиро дякую)
Люблю це печенько, знову пекла на свято (онучкові був рочок 16 квітня):
Воно незвичайне, таке особливо святкове! Здоров'я і щастя маленькому янголу, нехай росте на радість усім вам!
Дякую дуже))) я ще тортик пекла "Горіховий" треба буде якось зробити покроковий рецепт.
Як святково виглядає! Викладіть рецепт, будь ласка.
Дякую дуже))) до мене краще звертатись на "ти", нажаль у мене немає покрокових фото приготування, пекла, готувала перед святами,..... при нагоді я обов'язково виставлю рецепт зі своєї кулінарної книги)))
Яке гарне класичне оформлення! От чомусь не сприймаю я сучасні, обтянуті мастикою (та ще й неїстівного кольору торти). Вони мені нагадують пластилін. Люблю класичний віночок з крему, фруктів, горішків! А ще у тебе верба просто чудова!
І у мене те саме, не люблю ні мастики і ні штучні барвники на торті....а верба з горішків мигдалю і шоколаду
Тортик просто бомбезний Я також не сприймаю мастику, а в нас ніби всі помішалися на ній, всі тортики хочуть з мастикою, вона якась пластмасова для мене і досить дороге задоволення, якщо чесно, в мене співробітник замовляв сину досить маленький тортик, то заплатив біля 450 грн.
Печиво дуже апетитне Онучкові найщиріші вітання
Дякую, Оксанка