Ірландський суп бідняків з морепродуктів.
Чаудер - це густа навариста вершкова юшка з морепродуктами і рибою.
Ірланці постійно додають в супи молоко, вершки і вершкове масло.
Ранні версії Чаудера обов'язково включали в себе солону свинину або бекон, різні сорти риб і готувалися у величезних казанах.
У різних версіях рецептів в суп додаються ароматні трави - майоран, чебрець, чабер, петрушка, кріп; з прянощів - чорний, білий, кайенский перець,мускатний горіх, лавровий лист.
Я варила чаудер так:
На панцирях лангустинів (креветок), шкірі і кістках червоної риби зварила бульйон з морською сіллю, перцями і лавровим листом, процідила через сито.
В антипригарній каструлі висмажила до сухариків 5 тоненьких слайсів сирокопченого бекону, відкинула на серветку.
До витопленого смальцю додала вершкове масло - 1 ч.л., нарізану мілким кубиком цибулю і моркву, пасерувала до зникнення аромату сирої цибулі.
Картоплю молоду порізала кубиком і додала в казан до овочів, влила рибний бульйон - 1,5 літри.
Варила до готовності картоплі.
За 3 хвилини до кінця додала нарізані морепродукти: рапани і кальмар, нарізане кусочками філе червоної риби і білої (зубатки). Розвела 200 мл вершків 10% з 1 ст.л. борошна, поступово влила в каструлю помішуючи і на повільному вогні дала покипіти 1 хвилину.
В тарілку з вершковим рибним супом додала свіжий кріп, дрібку свіжого розтертого часнику і подрібнений хрусткий бекон.
Подавала з тостами свіжого чорного хліба.
Це дуже смачно!
Комментарии
следить за комментариямиИнтересно и вкусно. Спасибо.