Зробимо капусту ще більш кориснішою і цікавішою з айвою і яблуками?
Потрібно на 2 банки х 1,5л:
- Капуста білокачанна 2-2,5 кг
- Морква 200 г
- Айва 3 шт.
- Яблуко 4 шт.
- Лаврове листя,перець чорний горошком,перець духмяний за смаком
- Вода 1,5 л
- Сіль(без верху) 4 ст. л.
- Цукор(без верху) 2 ст. л.
Воду закип'ятити, додати сіль та цукор,розчинити у воді та дати остигнути.
Капусту нашаткувати. Моркву натерти на тертушці з великими вічками. Додати перці та лаврове листя,вимішати.
Айву разом з шкіркою порізати на скибочки і замочити у воді з лимоним соком,щоб не темніла.
Яблука теж нарізати скибочками.
Викладати шарами в банки айву
Заповнити банки до верху та залити розсолом.
Накрити марлею та дати капусті скваситися при кімнатній температурі 3-5 днів, кожен день штрикаючи дерев'яною паличкою,щоб виходило повітря.
Зберігати квашену капусту з айвою і яблуками в холоді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиУ меня уже прижилась твоя капуста с перцем теперь будем пробовать с яблоками!
И у меня тоже! А вот с айвой у нас напряженка! У меня только маленькая дикая замороженная! С яблоками я пробовала — очень вкусно!
Дуже люблю квашену капусту, також готую в банках по мірі споживання (зазвичай традиційно, тільки капуста і зовсім трішки моркви, їнколи додаю хрін). Спробую з яблуками, та от айви у нас не знайти, нажаль.
Я з хріном тільки ту роблю,що і з буряком по-грузинськи
http://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/kapusta-po-gruzinski-z-hrinom-9564.html#.WGUdtnSg_Dc