Лісові гриби в сметанному густому соусі без борошна. Смакують, як самостійна страва або в якості збагачення
дерунів,
вареників, катроплі, тощо... Дуже смачно,ароматно і сметанно:)
Потрібно:
- Гриби лісові відварені 500 г
- Цибуля 1- шт.
- Сіль,перець за смаком
- Сметана домашня сепараторна 250 г
- Молоко свіже домашнє 200 г
- Сирок плавлений 100 г
- Кріп свіжий 1/2 в'язочка
- Олія для смаження 3-4 ст. л.
- Часник 2-3 зубч. за бажанням
В зв'язку з тим,що зараз знайти хорошу сметану в магазинах важко, яка не згурнеться при нагріванні... тому ділюся своїм досвідом і розказую,як з домашньої сметани зробити типу "магазинної" для тушкування:)
Єдине,це потрібно зробити заздалегідь.
До сепараторної домашньої сметани влити свіже домашнє молоко та добре розмішати виделкою до однорідності.
Залишити сметану з молоком на столі наніч.
Зранку знову перемішати добре та поставити в холодильник. Сметана готова до вживання чи готування страв, коли охолоне в холодильнику.
Відварені гриби смажити на сковороді з олією, порізаною кубиком цибулею, сіллю і перцем 15-20 хвилин помішуючи.
Зменьшити вогонь. Влити 250 г сметани, перемішати, дати закипіти.
Додати якісний справжній плавлений сир порізаний на кубики.
Помішуючи повністю розчинити сир в сметані з грибами.
Влити в сковороду залишки сметани та перемішати. Дати покипіти 2-3 хвилин на дуже повільному вогні,до бажанної густоти.
При остиганні підлива буде гуснути ще більше.
В кінці додати подрібнений зелений кріп, також можна додати подрібнений часник за смаком, перемішати та вимкнути вогонь. Накрити кришкою.
Подавати лісові гриби в сметані гарячими.
Краще використовувати посуд, який довго тримає тепло.
Гриби в сметані смакують як самостійна страва, або доповнення до
дерунів, картоплі, м'яса,
вареників, гарнірів і т.д.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЖюльєн! У вас вже є гриби? А от про сметану я і не думала, справді вона дуже жирна, в ній тушкувати наче в маслі. Ще одна корисна порада від тебе!
Іннуш, а може додати домашній плавлений сир? З твоєї легкої руки я тепер час від часу варю (коли сир привозять сухий, то він іде на "переплавку").
Тобі Женьок -можна все!
За "чари" над сметаною велика подяка ! Ваші поради та рецепти завжди суперові. Натхнення Вам та радуйте нас, ненажер, дальше.
Дякую і Вам за теплі слова Я зараз тільки так і роблю сметану, з півлітри домашньої- літру такої. Влітку коли хочеться полуниці з сметанкою чи малинки, або салатики заправити... економія відчувається і дійсно виходить з сметаною а не маслом