Kluski śląskie (клюски шльонські (традиційні)

Автор: gutka 16 Декабря 2016
Kluski śląskie (клюски шльонські (традиційні)
Смачна й бюджетна традиційна страва польської кухні. Готувати просто  (ця страва - одна з улюблених, мого коханого чоловіка) .

Ингредиенты

  • картопля 1 кг.
  • картопляний крохмаль
  • сіль за смаком
  • олія/масло
  • цибуля
Картоплю я відварюю в "мундирах". Після охолодження шкірку потрібно почистити, а картоплю пропустити через м'ясорубку/прес.
Далі картопляне пюре я щільно втрамбовую за допомогою ложки, ділю на чотири рівні частини й одну частину картоплі відкладаю.
А порожнє місце потрібно заповнити картопляним крохмалем.
Відкладену частину картопляного пюре повернути назад до миски, посолити за смаком, перемішати і замісити еластичне тісто.
Тісто дуже приємне в роботі.
Посипати  дошку картоплянимкрохмалем або борошном, з тіста сформувати ковбаску, нарізати її рівними шматочками, з яких формувати кульки розміром з волоський горіх. В центрі кожної клюски  зробити заглиблення.

Закип'ятити у каструлі воду з сіллю і ложкою олії. 

Варити клюски партіями, по 1-2 хвилини після того коли вони спливуть на поверхню. Діставати на тарілку шумовкою.

У мене сьогодні клюски зі смаженою на маслі цибулькою. А ще дуже смачно подавати до столу з грибним соусом або шкварочками. Можна також посипати подрібненою зеленню.

55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 16 Декабря 2016
# 0

Такі собі смачні ліниві вареники з картоплі Знала про таку страву,давно збиралась приготувати,дякую що нагадала
Я ще сметанкою поллю

gutka 16 Декабря 2016
# 0

Сметанки вдома нажаль не було (на момент готування), я дуже хотіла з соусом із печериць і сметани, дуже так люблю, але обідали так))) було смачно

konfairy 17 Декабря 2016
# 0

То єсть бардзо добже! Половину клюсек я отварила, а половину обсмажила. Дуже смачно  і те, і інше! Хотілось скоріше спробувати, тому гриби залишила на інший раз, тільки масло та цибулька. До речі, дуже приємне тісто!  

gutka 17 Декабря 2016
# 0

дякую)))

Zmeychka 28 Декабря 2016
# +1

Буду пробовать!  Забрала в КК!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014