Смачна й бюджетна традиційна страва польської кухні. Готувати просто
(ця страва - одна з улюблених, мого коханого чоловіка)
.
Ингредиенты
- картопля 1 кг.
- картопляний крохмаль
- сіль за смаком
- олія/масло
- цибуля
Картоплю я відварюю в "мундирах". Після охолодження шкірку потрібно почистити, а картоплю пропустити через м'ясорубку/прес.
Далі картопляне пюре я щільно втрамбовую за допомогою ложки, ділю на чотири рівні частини й одну частину картоплі відкладаю.
А порожнє місце потрібно заповнити картопляним крохмалем.
Відкладену частину картопляного пюре повернути назад до миски, посолити за смаком, перемішати і замісити еластичне тісто.
Тісто дуже приємне в роботі.
Посипати дошку картоплянимкрохмалем або борошном, з тіста сформувати ковбаску, нарізати її рівними шматочками, з яких формувати кульки розміром з волоський горіх. В центрі кожної клюски зробити заглиблення.
Закип'ятити у каструлі воду з сіллю і ложкою олії.
Варити клюски партіями, по 1-2 хвилини після того коли вони спливуть на поверхню. Діставати на тарілку шумовкою.
У мене сьогодні клюски зі смаженою на маслі цибулькою. А ще дуже смачно подавати до столу з грибним соусом або шкварочками. Можна також посипати подрібненою зеленню.
Комментарии
следить за комментариямиТакі собі смачні ліниві вареники з картоплі Знала про таку страву,давно збиралась приготувати,дякую що нагадала
Я ще сметанкою поллю
Сметанки вдома нажаль не було (на момент готування), я дуже хотіла з соусом із печериць і сметани, дуже так люблю, але обідали так))) було смачно
То єсть бардзо добже! Половину клюсек я отварила, а половину обсмажила. Дуже смачно і те, і інше! Хотілось скоріше спробувати, тому гриби залишила на інший раз, тільки масло та цибулька. До речі, дуже приємне тісто!
дякую)))
Буду пробовать! Забрала в КК!