Пончики з дріждьового тіста

Автор: nata0225 4 Ноября 2016
Пончики з дріждьового тіста
Пухкі та смачні пончики, смакують як із цуковою пудрою так і з різними видами глазурі.

Ингредиенты

  • дріжді живі 20 г.
  • молоко 225 мл
  • води 75 мл.
  • цукор 2 ст. л.
  • борошно 4,5 стакан(-a, -ов)
  • вершкове масло 60 г.
  • ванільний цукор 1 ч.л.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • рослинна олія ( для смаження) 500 мл.

Молоко з водою змішати та підігріти до  кімнатної температури.  
Опара: в миску влити 150 мл. рідини ( молоко з водою)  додати  дріжді, 1 ст .л. цукру та 1 ст. л. борошна, все перемішати та  залишити на  20  хвилин, щоб дріжді «ожили».

Опару перелити в глибоку миску,  додати всі інші інгредієнти.

Тісто має бути не сильно м'яким, але і не забитим. Тісто накрити рушничком і залишити в теплому місці підходити на 1,5 години.

Коли тісто підійшло, розкачати його пластом товщиною 1 см., за допомогою склянки  вирізати кружечки в середині зробити отвори та знову залишити підходити на 20 хв. 

Олію добре розігріти  і на невеликому вогні  можна обсмажувати пончики( я смажила в глибокій сковорідці).  Викласти пончики на паперову серветку.

Прикрасити за бажанням.

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 6 Ноября 2016
# 0

Какие красивые пончики 

nata0225 6 Ноября 2016
# 0

дякую

richinna 7 Ноября 2016
# 0

иногда можно и пожаритьради такой вкуснятинки

nata0225 8 Ноября 2016
# 0

Звичайно, треба якось піднімати настрій в ці похмурі осінні дні.

konfairy 8 Ноября 2016
# 0

А мне они что-то новогоднее навеяли

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014