Є дуже багато варіантів оладок з яблуками, тут мене зацікавила ідея додавання яблук, бо я переважно перед тим їх натирала або нарізала дрібними кубиками.Вийшло досить смачно і тепер більш відчутно яблука в оладках. Спробуйте!
Ингредиенты
- яблука
- кефір 500 мл
- яйця 2 шт
- цукор 3 ст. л.
- борошно 200 мл
- щіпотка солі
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- олія
Перш ніж смажити оладки, потрібно підготувати яблука. Ми їх не будемо додавати в тісто, як це часто роблять. Отже, яблука потрібно вимити, за бажанням почистити та нарізати тоненькими пластинами.
Тісто готується дуже швидко. Кефір потрібно злегка збити з яйцями і цукром, додати щіпку солі.
Борошно змішати з розпушувачем і поступово додаємо до кефірної маси.
Нам потрібно добитися такої консистенції,щоб тісто було схоже на густу сметану і звичайно добре перемішати, щоб не було грудочок.
Тепер ставимо сковорідку на вогонь, розігріваємо її, наливаємо трошки олії. Викладаємо ложкою тісто, формуючи оладки, і на кожен кладемо дві-три частинки яблук
( можна злегка їх якби вдавити ложкою).Зверху можна дати ще трошки тіста або залишити так. Вони добре перевертаються, яблука залишаються у тісті.
Комментарии
следить за комментариямиТакі оладки мама робила нам у дитинстві. Я взагалі лише торік їх пекти навчилася, ще й рецептом поділилася на радощях. А мама яблука саме так тоненько нарізала і на оладки розкладувала. Майже тістечка виходили!
В мене ці оладки теж асоціюються з дитинствомТочно як тістечка виходять