Пасту чи макарони можна зробити поживною і смачною завдяки гарбузу. Це дуже швидка і смачна страва, скуштуйте і Ви будете задоволені.
Потрібно на 4 порції:
- Паста пенне 400 г
- Цибуля 1-2 шт.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Вершкове масло 1 ст. л.
- Гарбуз 300 г
- Часник 3-4 зубч.
- Свіжий базилік 2-3 ст. л.
- Сир (пармезан,моцарелла) 100 г
- Вершки 150 мл.
- Мускатний горіх(тертий) 1/4 ч.л.
- Сіль за смаком
Пенне зварити "аль денте", відкласти в сторону.
Гарбуз почистити та натерти на тертушці з великими вічками.
Цибулю порізати мілко та обсмажити на оливковій олії.
Додати вершкове масло.
Зверху викласти тертий гарбуз та накрити кришкою на 5 хвилин,вогонь повільний.
Перемішати,посолити та приправити мускатним горіхом,гарбуз його любить,тушкувати до м'якості.
Сир натерти на тертушці,базилік і часник подрібнити.
До гарбуза влити вершки,перемішати.
Додати часник,перемішати.
Коли вершки почнуть гуснути,додати сир.
Перемішати. Сиру не має бути багато,щоб гарбуз не став великою грудкою.
Коли сир розтане,додати пасту, перемішати та прогріти на сковороді пенне з гарбузом.
В кінці приготування додати зелений базилік та перемішати.
Подавати пасту з вершковим гарбузом гарячою на прогрітих тарілках.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмачненько
Так,це дуже проста і надиво смачна страва Дякую!
Дуже цінна сирно-гарбузова...соус чі як його. Це ж можна і на бутерброди, і з м'ясом.
Женьок,тобі можна все!