Один з вариантів приготування рису по-єгипетськи. Просто,смачно і загадково.
Спосіб приготування схожий до
рису по-французьки..
Потрібно:
- Рис 2 склянки
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Сіль 2 ч.л.
- Спеції і вершкове масло за бажанням
- Вода 3-4 склянки
- вермішель тонка 1 склянка
Нагріти олію на програмі "смаження" в каструлі мультиварки або в казанку (чавунній глибокій сковороді).
Обсмажити в олії вермішель до коричньового кольору помішуючи.
Зважати на те,що вермішель ще буде смажитися з рисом.
Додати до вермішелі рис та перемішати.
Смажити до прозорості рис 3-5 хвилин, помішуючи періодично.
Додати до смаженої вермішелі з рисом сіль.
Я ще додаю спеції для плову.
Залити водою, щоб покривала рис,як при варінні плову, закрити кришку мультиварки та дочекатися закінчення програми.
Або готувати в казанку чи сковороді під кришкою на повільному вогні 20-30 хвилин, залежно від сорту рису.
Я готувала з рисом басматі, він коли приготується майже не відрізняється від довжини і товщини вермішелі і виходить загадкова страва)))
Коли рис з вермішеллю приготується можна додати вершкове масло та дати йому розтанути під кришкою, а рису настоятися 5 хвилин.
Подавати, рис з вермішеллю по-єгипетськи, як гарнір або самостійну страву до овочевого салату.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВсегда интересно привезти из путешествий что-то из местной кухни! Непривычное для нас сочетание риса и вермишели! Готовила жареную и вермишель (паутинку), и рис, правда, отдельно — очень вкусно получается.
P.S. Тарелочка новая
как вариант разнообразить меню и необычно,нам понравился рис по-египетски
Или когда и того, и другого мало, а в магазин послать некого. Зная моих, им тоже понравится.
дуже цікавий рецепт, треба буде приготувати і спробувати (наразі вдома рис тільки бурий або пропарений, і такої вермишелі немає)
рис може бути будь-яким, у них в Єгипті взагалі свої сорти рису...