Зробити буряк соковитим і смачним навесні,можна завдяки маринуванню.
Такий маринований буряк можна використовувати як гарнір до м'яса, салат або заправку до червоного борщу.
Потрібно:
- Буряк 1,5 кг
- Цибуля 2-3 шт.
- Оцет яблучний 200 мл
- Цукор 5 ст. л.
- Сіль 1 ч.л.
- Паличка кориці 2 шт.
- Лаврове листя 2-3 шт
- Вода 500 мл
- Гвоздика 1 шт.
- Духм'яний перець 5 шт.
- Перець чорний горошком 1 ч.л.
- Часник 2-3 зубчики
- Кріп сухий з насінням 1 гілочка
Відварити або запекти буряк до готовності. Остудити і натерти на тертці з великими вічками.
Всі інгредієнти,крім буряка та цибулі поварити 5 хвилин,в каструлі яка не окислюється.
Остудити маринад.
Цибулю тоненько нарізати.
В стерелізовані півлітрові банки шарами викласти цибулю з буряком.
Цибулі меньше,буряку більше.
Залити буряк з цибулею холодним та процідженим маринадом.
Закрити буряк з цибулею і маринадом капроновими кришками, та поставити в холодильник мінімум на добу!
Чим довше буряк маринується,тим він стає смачнішим.
Дуже добре смакує маринований буряк як гарнір до м'яса.
Для салату-полийте маринований буряк олією, добре буде додати свіже терте яблуко.
Якщо використовуєте маринований буряк,як заправку до борщу, кидайте буряк в кінці варки,тоді колір червоного борщу буде насиченим.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями