Ще одна страва італійської кухні соус Карбонара до пасти, як і
риба у вершковому соусі до пасти.
Готується швидко, а виходить дуже смачно!
Потрібно на 4 порції:
- Копчена грудинка або шинка 250-300 г
- Яєчний жовток(свіжий) 4 шт.
- Вершки 200 мл
- Оливкова олія 1-2 ст. л.
- Часник 2 зубч.
- Пармезан( тертий) 60 г
- Сіль,перець за смаком
Поставити воду на пасту чи макарони,посолити.
Копчену шинку чи грудинку порізати на кубики.
Оливкову олію прогріти з подрібненим часником.
Додати порізану грудинку чи шинку.
Смажити грудинку з усіх боків 5 хвилин,посолити та поперчити.
Поставити варити пасту чи макарони.
В ідеалі з твердих сортів пшениці.
Жовтки збити з вершками до однорідності.
Жовтки беруться з розрахунку: 1 яєчний жовток на одну людину.
Як тільки звариться паста, поставити жовтки з вершками на дуже повільний вогонь і помішуючи вінчиком варити до легкого загустіння.
Цей процес займе 1-2 хвилини.
Дуже важливо не дати жовткам зваритися чи закипіти соусу!!! Цей момент головне не прогавити!
Якщо процес варіння соусу Карбонара буде здаватися Вам затяжним,ні в якому разі не збільшуйте вогонь!!! за 1-2 секунди все може змінитися!
Цей момент головне не прогавити!
Додати до соусу Карбонара обсмажену грудинку з часником.
Висипати в соус Карбонара тертий пармезан та перемішати.
Все це робиться швидко, тому що соус Карбонара подається гарячим.
Гарячу пасту полити соусом Карбонара та одразу подавати на стіл.
А ще краще вимішати макарони з соусом Карбонара та подавати на прогрітих тарілках.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДа-а, похудеешь тут с вами...Такой соус можно есть без всяких спагетти. Просто обмакивать кусочки хлеба. Сколько там на человека?
если похудеть,то лучше макароны с твердых сотов пшеницы, а не хлеб но у меня их не любят,да и худеть не стремятся вернее,что-то не поправляются,наверное плохо кормлю
ну если ты плохо кормишь...
Утащила себе!
На Здоровье!