"Грінки-парусинки"

Автор: Юльча 12 Февраля 2013
\

... або "Грінки-вітамінки" , бо мають у своєму складі переважно овочі. Швидко і легко готуються, а тому їх можуть приготувати наші маленькі помічники! Що і зробив (з моєю допомогою) мій синочок...

Отож, з продуктів ми маємо:

  • Одну морквину;
  • Одну величеньку картоплину;
  • Одне яйце;
  • Зелень (кріп та зелена цибуля);
  • Батон (порізаний);
  • Сіль, перець, приправи - за смаком та бажанням;
  • Олія для смаження;
  • Скибочки сиру для прикрашання (бажано не "дірявого"). 

Шаткуємо моркву на тертушці з великими вічками. Те ж саме робимо із картоплиною. Залишаємо в окремій мисочці, щоб пустила сік. Сік зливаємо, щоб у начинці для грінок не було занадто багато юшки. Нарізаємо зелень. В окремій мисці змішуємо усі порізані та натерті продукти, вбиваємо яйце, солимо та перчимо, перемішуємо... Звісно ж руками, як отой кухар на фото!

Далі викладаємо начинку на скибки батону, трішки притискаючи ложкою. Викладаємо на розігріту сковорідку з олією на сторону без начинки. Смажимо до золотавої скоринки, потім перевертаємо на іншу сторону, ту, що з начинкою, та притискаємо виделкою до сковорідки. Смажимо грінки під кришкою, але слідкуємо, щоб не підгоріли! Зізнаюсь чесно, смажила я :)

Далі грінки викладаємо на пласку тарілку та прикрашаємо за бажанням. Якщо робитимите такі кораблики, як у Владіка, то зачекайте, поки грінки не будуть занадто гарячі, тому що сирні "паруса" розплавляться та стечуть на вашу "палубу" і ви так далеко не "попливете" :)

...А тепер можна і у "морський бій" пограти...!
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 12 Февраля 2013
# 0

Zmeychka 12 Февраля 2013
# 0

Так классно!)))

forum 12 Февраля 2013
# 0

Отлично!=5))

Ксюша 13 Февраля 2013
# 0

молодцы 

Юльча 13 Февраля 2013
# 0

Спасибо Вам всем, ребята!

julinka 13 Февраля 2013
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014