Гречаники в соусі

Автор: gutka 25 Августа 2015
Гречаники в соусі
Страва української кухні, яку неодмінно треба приготувати. Дуже смачні й ситні котлети з м'ясного фаршу і гречаної крупи  стануть чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері. 

Ингредиенты

  • фарш м'ясний 400 г.
  • гречана каша 150 г.
  • яйце куряче 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • зубчик часнику
  • борошно для паніровки
  • олія рослина для смаження
  • сіль та перець за смаком
  • гілочка розмарину
  • крім того:
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • для соусу:
  • помідори 3-4 шт.
  • перець солодкий 1 шт.
  • цукор 1 ч.л.
  • сіль та перець за смаком
Підготувати фарш для котлеток, у мене сьогодні шматок свинини. Пропустити м'ясо з цибулею через м'ясорубку. Фарш можна використати будь-який. Особливо добре змішувати курячий фарш зі свинним - свинина додає котлетам соковитості, а курятина ніжності. Не менш смачною буде телятина, а от яловичину (конкретно до цієї страви) не рекомендую. 
Гречку відварити в підсоленій воді до готовності, охолодити. Якщо використати відварену гречку, що залишилась з попереднього дня, на приготування ароматних і смачних гречаників вистачить  20 хв.
До гречки додати фарш, яйце, пропущений через прес зубчик два часнику і подрібнене листя розмарину(або тим'яну). Раджу використати свіжі трави, їх аромат набагато виразніший і насиченіший.
Фарш до смаку посолити й поперчити і гарненько все перемішати до отримання однорідної маси. .
Із фаршу сформувати котлетки, кожну з яких запанірувати в борошні.
Викладати гречаники на розігріту сковорідку й обсмажувати з обох боків до золотистої скоринки (по 2-3 хв з кожного боку).
Дно каструлі з товстим дном вистелити півкільцями цибулі.
Зверху на цибулю викласти гречаники.
Підготувати соус з помідорів та перцю: овочі пропустити  через м'ясорубку, додати сіль, цукор, перець і протушити декілька хвилин на сковорідці, де смажились гречаники.
Залити соусом гречаники, каструлю накрити кришкою. Тушити гречаники 15-20 хвилин на повільному вогні.
Подавати до столу гарячими з улюбленим гарніром або салатом. Дуже смачно з квашеними огірочками.
 Бажаю Вам смачного:)
51

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
anyshka 27 Августа 2015
# +1

Спасибо за чудесный рецептик! Получились супер

gutka 28 Августа 2015
# 0

мені дуже приємно, дякую за відгук)

Vikki-Tori-Ya 2 Февраля 2016
# 0

Спасидо за чудесный рецепт. Очень вкусно. Мои мужчины даже добавку попросили

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014