Риба виходить ніжною і з дуже цікавими післясмаком.Підійде і в ті дні Посту, коли дозволена риба.
Ингредиенты
- Скумбрія (свіжа або свіжоморожена - 500 гр) 2 шт.
- томатна паста 1 ст. л.
- помідори у власному соці 1 банка(400г)
- апельсин великий 1 шт.
- маслини
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник(зубці) 3 шт.
- олія 2-3 ст. л.
- сіль
- перець
Дошку спочатку натерти шматочком лимона і розрізати випотрошену рибу на шматочки товщиною по 5-6 см, відокремивши голову, плавники і хвостики.
Апельсин добре помити і обшпарити окропом
Зняти цедру з апельсина і видавити з нього сік.
Дрібно нарізати цибулю і часник.
У кількох столових ложках олії підсмажити цибулю і часник на невеликому вогні, до прозорості. Томати з'єднати в глибокій сковороді з апельсиновим соком, апельсиновою цедрою, томатною пастою, довести до кипіння, додати сіль і перець.
Додати підсмажену цибулю з часником.
Викласти в гарячий соус підготовлені шматочки скумбрії, маслини і тушкувати на невеликому вогні під кришкою 15-20 хв., один раз перевернувши рибу.
Комментарии
следить за комментариямиЗнов моя улюблена скумбрія. Впевнена, що це дуже смачно.
Рекомендую спробувати,бо це надзвичайно смачно дякую!