Взимку так хочеться яскравих і сонячних красок:) Тому, пропоную приготувати смачний, ароматний з витонченим смаком суп-пюре із "зимових" овочів. Готується швидко і "задом наперед" в мультиварці.
Потрбіно на 4 порції:
- Гарбуз 600 г
- Корінь селери 150 г
- Морква 150 г
- Бульйон 1 л
- Сіль,перець за смаком
- Розмарин, мускатний горіх (мелені) по 1/2 ч.л.
- Перець болгарський (ферментований) 1 ст. л.
- Часник 2-3 зубчики
- Олія кукурудзяна 2-3 ст. л.
Овочі почистити і порізати крупним кубиком.
В каструлю мультиварки влити олію і включити програму "смаження овочів"
Додати до мультиварки порізаний корінь селери і моркви. Підсмажити помішуючи до золотавої скоринки.
Додати до овочів гарбуз і вимішати, смажити ще 5 хвилин.
Влити до овочів бульйон. У мене м'ясний бульйон, в якому варився свинний язик.
Додати сіль,розмарин та мускатний горіх.
Варити до закінчення програми "смаження овочів". Увімкнути "підігрів"
Перебити гарячий суп-пюре блендером.
Додати болгарський перець і часник.
В мене болгарський перець з сіллю, восени подрібнений в блендері, який перебродив, т.т. пройшов ферментацію, він має незвичайний смак.
Так роблять аджику в Болгарії, я зробила ще перець:) але про це вже згодом:)
Перебити перець з часником блендером і все збивати до повітряного стану.
Дуже ніжний і повітряний супчик вийшов.
Зверху посипати" зимовий" суп-пюре тертим сиром. Пармезан підійде ідеально.
Живіть смачно і яскраво!
Комментарии
следить за комментариямиДуже люблю гарбузові супи-пюре.Суп яскравий і корисний.Дякую за рецепт.
На здоров'я,Світлана! Думаю,що Вам сподобається, з селерою дуже вишуканий супчик!
Я вже закупила селери — тримайтеся, почінаю: смажити, суп варити! Хоч насмієтеся! Але це все завтра, бо сьогодні у мене до вечора ще паштет, твоя шуба та салат з ананасу і сиру — у батька день народження, а він любить "класику"!
а у мене качка "класична" передати? Вітаю з імениником
Дякую! Мама зварила його улюблений холодець із хроном, бо він у нас курку та качку не їсть! А потім вони мені кажуть, що я малою погано їла!
Женя, батькові найщиріші вітання
Дякую, Оксана!
Люблю супи- пюреДуже сонячний вийшов
дякую!
Иннуш, очень вкусный суп! Даже Кот оценил, слопал столько, сколько и я! Осталось немного на завтра (нам с Лесом хватит), тогда и сфоткаю. Перец, правда, замороженный, но можно было взять и маринованный, я так думаю.
Можно,Женек,все можно! Рада,что супчик понравился!
Красота и вкуснота! С предварительной обжаркой вот такие супчики намного вкуснее получаются
это фишка