Ніжна та смачна свинна печінка, яка тане у роті, маринована в соусі теріякі, вустерському та бальзамічному оцеті. Смажена та тушкована у червоному вині з тім'яном.
Накупляла соусів всіляких тай експерементую)))
Потрібно:
- Печінка свиняча 500 г
- Соус теріякі 1 ст. л.
- Вустерський соус 1 ст. л.
- Бальзамік темний 1 ч.л.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Тім'ян 1 ч.л.
- Часник сушений 1/2 ч.л.
- Суміш перців(мелених) 1/3 ч.л.
- Олія для смаження 2 ст. л.
- Червоне сухе вино 100 мл
- Сіль в кінці приготування за смаком
В мене печінка морожена. Я дістала печінку з морозилки обдала окропом та зняла плівку. Намастила содою зі всіх сторін та залишила розморожуватися.
Розморожену печінку добре промити,порізати на кусочки(вирізавши всі жовчні протоки) та залити оливковою олією, соусом теріякі, вустерським соусом та бальзамічним оцетом. НЕ солити! Додати мелений перець,сушений часник та тім'ян.
Все добре вимішати та залишити маринуватися печінку на 1 годину при кімнатній температурі,якщо довше то в холодильнику.
Олію розігріти на сковороді.
В мене олія від в'ялених томатів з каперсами.
Додати порізану на великі куски цибулю.
Смажити цибулю помішуючи до прозорості.
На цибулю викласти замариновану печінку без маринаду.
Печінку не потрібно панірувати в борошні.
Смажити печінку на великому вогні помішуючи 5 хвилин.
До маринаду від печінки додати червоне сухе вино, сіль,перемішати та влити в сковороду з печінкою і цибулею.
Накрити кришкою та тушкувати печінку на повільному вогні 10 хвилин.
Комментарии
следить за комментариями