Старий французький рецепт картоплі по-селянськи, яка спочатку вариться в бульйоні та просочується ним,а потім смажиться. Це дуже смачно!!!
Цю страву можна готувати в мультиварці, якщо готуєте пів порції на двох осіб.
Потрібно:
- Картопля 1 кг
- Олія 2-3 ст. л.
- Тім'ян(розмарин) 1 ст. л.
- Бульйон( можна кубик) 1 л
- Вершкове масло 100 г
- Зелень,сіль за смаком
Картоплю добре вимити щіткою. Зробити маленькі надрізи з однієї сторони, для того щоб потім легше розчавлювалася.
Глибоку сковороду полити олією, викласти в сковороду картоплю,залишити між картоплею відстань.
Посипати картоплю тім'яном, додати покришений бульйонний кубик та залити на 3/4 картоплю водою.
Або залити готовим бульйоном ( в мене такого не було).
Накрити сковороду кришкою та варити картоплю 15-20 хвилин.
Коли картопля звариться, в сковороді має ще залишатися бульйон. Розчавити картоплю злегка ступкою чи чашкою,щоб картопля тріснула, але не розвалилась.
На кожну розчавлену картоплю викласти кусок вершкового масла.
Тушкувати картоплю в бульйоні з вершковим маслом ще 15 хвилин.
Коли картопля вбере в себе бульйон вона почне смажитися на сковороді.
Я тільки картопля підсмажиться з однієї сторони її потрібно обережно перевернути і смажити з іншої, якщо потрібно додати ще олії чи вершкового масла.
Комментарии
следить за комментариямиХочу у французське село!
Я думала, что уже картошкой меня не удивишь ! А у тебя, Иннуш, получается это снова и снова
Спасибо за рецепт!
На здоровье! Кстати забыла сказать,что картошка на вкус будто бы тушилась-жарилась с мясом.
Жаль, что мой молодой человек скептически относится к картофелю в кожуре.
Но я все равно приготовлю))
есть повод попробовать приготовить без кожурыесли развалится ничего страшного,вкусно всеравно будет,в кожуре тоже разваливается если силы не рассчитать