Квашені помідори на зиму гарячим та холодним способами.

Автор: richinna 16 Августа 2014
Квашені помідори на зиму гарячим та холодним способами.
Такі помідори не пліснявіють і не перекисають та добре зберігаються до весни!

На 3-х літрову банку:

  • Помідори 2 кг.
  • листя винограду,смородини,вишні по 2 лист.
  • петрушка,кріп-розетка 2-3 шт.
  • часник,гвоздика,перцюга за бажанням
На дно банки викласти листя,петрушку та кріп. Скласти помиті помідори в банку. 
Для  томатів гарячим способом на 3-х літр. банку:

  • додати до помідор 3 ст.л. крупної солі, прикрити гілочкою кропу та залити крутим окропом.
  • Закрити розпареною капроновою кришкою або закатати металевою.
  • Зберігати в холодному чи прохолодному місці.

Для квашених помідор з гірчицею холодним способом на 3-х літр.банку:

  • сіль 2 ст.л.
  • цукор 2 ст. л.
  • гірчиця суха(порошок) 1,5 ст. л.
  • ацетілова кислота 500 2 табл.
До томатів додати гірчицю, сіль, цукор.
Прикрити розеткою кропу та петрушки.
Або зеленою петрушкою.
Залити холодною очищеною  водою та закрити капроновою кришкою.
Винести в холод.

Якщо погріба немає,потрібно помідори залити  холодною кип'яченою водою та додати асперин,закатати металевими кришками. 

Через 3-4 місяці томати будуть квашеними і смачними!









Смачного!





90

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Андрей 16 Августа 2014
# 0

Красота! 

richinna 16 Августа 2014
# +1

и вкуснота! Натур-продукт

Нафтуся 2 Сентября 2014
# 0

Ну, во-первых, спасибо за рецепт!

А теперь вопрос: Я сделала с холодной кипяченой водой, закатала металич. крышками и все мои крышки повздувались  Может посоветуте, что делать

richinna 2 Сентября 2014
# 0

А аспирин добавляли? У меня стоят в квартире(у меня прохладно,на ночь уже иногда  включаю отопление) под обычными капроновыми крышками и ничего им нет! может вынести на холод или поставить в холодильник? Просто если их залить кипятком,боюсь что горчица запарится и будут очень острыми.
Много банок закатали?

Нафтуся 3 Сентября 2014
# 0

Аспирин добавила. Я сделала 4 3х литровых банки и в холодильник оно мне всё не поместится. Я решила пока ничего не делать, если крышки сорвет будем есть прокисшие помидорки — я такие люблю)

richinna 3 Сентября 2014
# 0

они когда перебродят могут и стать на место

richinna 23 Августа 2015
# 0

Я закатала металическими крышками и они тоже вздулись но не сорвали. ,потом стали на место,думаю что это как раз сигнал что помидоры перебродили))))Помидорки отличные получились

lakshmi 5 Сентября 2014
# 0

Бабуля у меня всегда с аспирином делала, а вот я как-то не решаюсь, хотя очень вкусно.

какашка 18 Сентября 2016
# -1

якщо ви маєте поросят то можете такі помідори робити. Після закрутки вони розлізаються таке відчуття, що їх зварили. 

Не рекомнендую такий рецепт помідорів. 

richinna 18 Сентября 2016
# 0

Судя по вашому ніку, у вас все так в житті

какашка 20 Сентября 2016
# -1

Причому тут мой нік якщо попідори виходять хренові, і несмачні

richinna 20 Сентября 2016
# 0

Коли ж це ви встигли їх оцінити,якщо їх раніше ніж в листопаді-грудні не варто куштувати

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014