Салатна заправка-соус або вершковий майонез

Автор: richinna 20 Октября 2015
Салатна заправка-соус або вершковий майонез
В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРА, хочу поділитися кисло-солодкою вершковою заправкою європейських ресторанів і кухарів!
Салатна заправка схожа до майонезу і готується з тих самих інгредієнтів,тільки олія замінюється вершками і має інший процес приготування. Рахуєте калоріі,тоді ця заправка соус для Вас!!!
Зберігається в холодильнику до одного тижня.

Потрібно:

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Гірчиця суха 1 ч.л.
  • Сіль 1/4 ч.л.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Крохмаль(борошно) 1 ч.л.
  • Оцет винний 25-40 мл
  • Вершки 75-150 мл
Збити куряче яйце.
Гірчичний порошок, сіль(в мене гімалайська гірна), крохмаль і цукор висипати в суху мисочку.
Все добре перемішати.
Додати суху суміш до яйця.
Добре перемішати.
Влити оцет. 
Щодо оцту, як для мене 40 мл забагато,це якщо спробувати соус без нічого, а в суміші з салатом-нормально. 
Такий соус ще добре підходить до варених яєць чи тостів з яйцем-пашот.
Регулюйте за своїм смаком.
Все збити.
Поставити миску з соусом на водяну баню та помішуючи заварити основу для салатної заправки.
Заварювати  3-4 хвилини,постійно помішуючи.
Знати з  водяної бані та дати повністю остигнути.
Кількість вершків залежить від того,наскільки круто Ви заварили основу та якої густоти Вам потрібен соус-заправка.
До холодної заварки додати вершки і збити.
Якщо салатна заправка-соус густа,додати ще вершки.
Цю салатну заправку-соус особливо раджу тим,хто любить майонез,але рахує калорії...
Для порівняння:
      в 100 г олії - 899 ккал / 3761кДж,
в 10% вершках-118 ккал / 494 кДж



Смачного і з Святом любі кухарі!
44

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 20 Октября 2015
# 0

Дякую і вітаю з нашим днем !

richinna 20 Октября 2015
# 0

Взаємно! З СВЯТОМ ВСІХ КУХАРІВ  і наших і чужих!

Ксюша 20 Октября 2015
# 0

Хіба ж бувають чужі кухарі ?

richinna 20 Октября 2015
# 0

я мала на увазі,тих хто не ділиться рецептами на ШЕФПОВАРІ 

konfairy 21 Октября 2015
# +1

УРА-А-А! Усіх із Святом! Як ж невчасно я вирішила "скинути" зайве Добре, сьогодні — свято, все інше — завтра.

Вітаю всіх Шефовців!

Ксюша 22 Октября 2015
# 0

konfairy 21 Октября 2015
# 0

Дуже корисний соус. Я не люблю сирі яйця, тому цей соус на 100% мій. Я зараз присіла на свіжу моркву зі спеціями і олією (в оригіналі вона повинна бути з майонезом). Але найбільша новина для мене це калорії. Не думала, що в  олії їх більше. 

richinna 21 Октября 2015
# 0

Завжди рада!

richinna 21 Октября 2015
# 0

Кстати,по стоимости сливки нынче приблизительно в такой же цене как и  подсолнечное масло! О,5 л сливок можно купить за 16 грн.,масло может и дороже выйти

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014