В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРА, хочу поділитися кисло-солодкою вершковою заправкою європейських ресторанів і кухарів!
Салатна заправка схожа до
майонезу і готується з тих самих інгредієнтів,тільки олія замінюється вершками і має інший процес приготування. Рахуєте калоріі,тоді ця заправка соус для Вас!!!
Зберігається в холодильнику до одного тижня.
Потрібно:
- Яйце куряче 1 шт.
- Гірчиця суха 1 ч.л.
- Сіль 1/4 ч.л.
- Цукор 2 ч.л.
- Крохмаль(борошно) 1 ч.л.
- Оцет винний 25-40 мл
- Вершки 75-150 мл
Гірчичний порошок, сіль(в мене гімалайська гірна), крохмаль і цукор висипати в суху мисочку.
Додати суху суміш до яйця.
Влити оцет.
Щодо оцту, як для мене 40 мл забагато,це якщо спробувати соус без нічого, а в суміші з салатом-нормально.
Такий соус ще добре підходить до варених яєць чи тостів з яйцем-пашот.
Регулюйте за своїм смаком.
Поставити миску з соусом на водяну баню та помішуючи заварити основу для салатної заправки.
Заварювати 3-4 хвилини,постійно помішуючи.
Знати з водяної бані та дати повністю остигнути.
Кількість вершків залежить від того,наскільки круто Ви заварили основу та якої густоти Вам потрібен соус-заправка.
До холодної заварки додати вершки і збити.
Якщо салатна заправка-соус густа,додати ще вершки.
Цю салатну заправку-соус особливо раджу тим,хто любить майонез,але рахує калорії...
Для порівняння:
в 100 г олії - 899 ккал / 3761кДж,
в 10% вершках-118 ккал / 494 кДж
Смачного і з Святом любі кухарі!
Комментарии
следить за комментариямиДякую і вітаю з нашим днем
!



Взаємно!
З СВЯТОМ ВСІХ КУХАРІВ і наших і чужих!
Хіба ж бувають чужі кухарі
?
я мала на увазі,тих хто не ділиться рецептами на ШЕФПОВАРІ
УРА-А-А! Усіх із Святом!
Як ж невчасно я вирішила "скинути" зайве
Добре, сьогодні — свято, все інше — завтра
.
Вітаю всіх Шефовців!
Дуже корисний соус. Я не люблю сирі яйця, тому цей соус на 100% мій. Я зараз присіла на свіжу моркву зі спеціями і олією (в оригіналі вона повинна бути з майонезом). Але найбільша новина для мене це калорії. Не думала, що в олії їх більше.
Завжди рада!
Кстати,по стоимости сливки нынче приблизительно в такой же цене как и подсолнечное масло! О,5 л сливок можно купить за 16 грн.,масло может и дороже выйти