Швидка запіканка або ароматний пиріг з кисломолочного сиру, капусти та тонкого лаваша.
Гарна і смачна альтернатива хлібу.
Потрібно:
- Сир кисломолочний(творог) 250 г
- Капуста 150 г
- Морква 50 г
- Лаваш тонкий 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кисле молоко (кефір) 250 мл
- Сметана 2 ст. л.
- Сіль 2 ч.л.
- Цукор 1/2 ч.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Марокканська суміш*(свіжозмелена) за смаком
- Базилік,тім'ян(сушені) за смаком
- Цибуля-порей сушена 1 ст. л.
- Петрушка зелена 3 ст. л.
- Кунжут для посипки
- Олія для змащення
Капусту нарізати,моркву натерти, посипати сіллю та пом'яти руками.
Курячі яйця збити з цукром, квасним молоком та сухими спеціями вінчиком.
Додати до яєчної маси капусту з морквою,
кисломолочний сир та добре вимішати.
Тонкий лаваш порвати руками та додати до тіста на запіканку-пиріг.
Додати порізану зелену петрушку, все вимішати та залишити на 5 хвилин, якщо лаваш підсохлий.
Форму для запікання ( в мене 17 см в діаметрі) змастити олією та посипати кунжутом.
Викласти тісто в форму та випікати в хлібопічці 1 годину, або в духовці при 200-220 град. Готовність перевіряти палочкою всередині запіканки.
Витягнути сирну запіканку з капустою з форми гарячою то остудити на решітці.
Подавати сирну запіканку-пиріг з капустою і лавашем теплою або холодною
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКакая прелесть!
Как-то, по-весеннему нежно и очень красиво!
Спасибо,Дорогая Женечка!
дуже апетитно
Дякую,Катя!
Такая яркая и полезная запеканочка получилась! Плюс ко всему готовится без лишних заморочек!
Так точно,вообще без заморочек! Люблю такие запеканочки,чтоб и просто,,и вкусно,и сытно!Спасибо,Яночка!