Хороший спосіб приготувати печінку. Соус виходить особливо смачним.
Хороший спосіб приготувати печінку. Соус виходить особливо смачним.
В мене був 1 кілограм печінки, тому на фотографіях показано подвійну порцію. Інгридієнти нижче розраховані на 0,5 кг печінки: 2 великі цибулини 3 спілих м"ясиситих помідори 4 ст. ложки вершкового масла 100 мл сухого білого вина 500 г курячої печінки (або печінки індички) 1 ч. ложка борошна 1/2 ч ложки солі свіжозмелений чороний перець |
Цибулю нарізати півкільцями чи кільцями. Помідори надрізати, опустити в киплячу воду і зняти шкірку (цей пункт я не виконувала з причини гострої нестачі часу, але тут описую програму-максимум). Порізати помідори на 4 або 8 частин (залежно від їхнього розміру). Розігріти в сковороді 2 ст ложки масла, посмажити цибулю, залити вином і готувати під закритою кришкою 5 хвилин. |
Додати дольки помідорів до цибулі, потушити 5 хвилин на відкритій сковороді на середньому вогні, доки сік трохи не загусне. |
Печінку помити, просушити, нарізати соломкою (тут я теж зхалтурила — печінку не порізала, а варто було б...), обваляти в борошні. На другій сковороді розігріти решту масла, обсмажити в ньому печінку, доки вона не стане світло-сірою. |
Змішати печінку з овочами, посолити, поперчити і протушити ще кілька хвилиин. |
Готово — Смачного! |
Комментарии
следить за комментариями