Хто інколи любить смажені пиріжки в яких багато начинки і тоненьке тісто?
Потрібно на 16 пиріжків-лаптів:
- Пісне дріжджове тісто 1 порція
- Тушена капуста 1 л
- Олія рафінована для смаження
Тісто розділити на 16 кульок.
Розім'яти кульку руками, трохи розкачати качалкою, викасти на тісто 1,5 ст.л. тушеної капусти.
Зліпити тісто, як вареник- швом догори.
Тепер заліпити шов,як красивий вареник))))
Приплюснути пиріжок долоню.
Спочатку легенько розкачати шов посередині.
Та розкачати пиріжок качалкою, переганяючи повітря, щоб тісто не лопнуло,в лапоть.
В дитинстві ми казали на такі пиріжки "лапті" )))
Смажити пиріжки з капустою на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на повільному вогні спочатку швом донизу.
Підсмажити з обох боків до золотавого кольору.
Смачні та швидкі пиріжки-лапті з капустою на тонкому дріжджовому тісті.
В розрізі видно,що тісто дуже тонке і не менш смачне, а начинки багато.
Інколи можна! Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиПирожки с капустой — мои любимые! Именно такие — много капусты и мало теста! Всё другое — не пирожки, а булочки с начинкой. Пирожок должен лопаться от начинки, вот! Красотища!
Я вот сижу и думаю,как я раньше не додумалась формировать их таким способом Все мудрила,как тесто потоньше раскатать,а потом слепить Это я из-за тог о так долго думала,что никто на ШефПоваре не подсказал и не показал
Самые идеальные пирожки! Меня на такие подсадила семья мужа — у них это одно из самых частых блюд на столе, только в приоритете с картошкой. С капустой в основном готовлю я, ито когда вдохновение накатит
Теперь имено в такой "тонкой"подаче мои уже тоже самые любимые
Дуже класні та апетитні пиріжки
Дякую,Оксана! Скажу чесно,що вони щей смачні,бо навіть ними поснідали сьогодня...при тому що ніколи не снідаємо