Весна- час відновлення і оновлення сил, а пшениця допоможе Вам в цьому! Пророщена пшениця- це джерело біологічноактивних речовин, які допоможуть покращити Ваше здоров'я.
Дві столові ложки живої пророщенної пшениці заміняє повноцінний сніданок.
Взяти 0,5 л банку, насипати 4 ст.л. пшениці.
Пшеницю промити під проточною водою, перемішати ложкою і злити з водою всі зерна, які сплили на поверхню.
Пшениця можна купувати на ринку в бабусь, але щоб була свіжого врожаю.
Залити питною водою і залишити на ніч.
Зранку злити воду, добре промити.
Одягнути на банку марлю в один шар, закріпити резинкою. Поставити банку з пшеницею в мисочку, щоб добре-добре стекла вода.
Промивати прямо через марлю пшеницю ( так зручно) 2-4 рази на добу і давати добре стікати воді.
Банку з пшеницею під марлею залишати лежачою на столі в кухні.
В залежності від температури води і температури повітря, пшениця проростає за 2 доби максимум.
Якщо за 2 доби ніяких змін немає, пшеницю потрібно викинути.
Зберігати пророщену пшеницю як і гречку, в холодильнику 2-4 доби.
Можна їсти , як самостіну страву, а можна додавати в салати і смузі.
Для довшого зберігання в холодильнику пророщені зерна з мінімальною кількістю вологи залити медом.
Смачної Вам живої їжі!
Комментарии
следить за комментариямиДуже цікаво! Дякую !
А де береш насіння на пророщування? Я знаю, що не все проростає
Я беру в Моніки а взагалі, чоловік купив в бабульки на ринку. Проростає вся в таких умовах, тільки треба викинути ту,що вспливає. Ну і щоб була свіжа.
Беру на заметку! Именно сейчас остро ощущается нехватка витаминов в организме, а это полезный способ их восполнить. Спасибо!
А что в соседней баночке на втором фото снизу?
Жито рожь
Вам витамины и биоактивные добавки, а мне новая почва для фантазий