Соковиті та ніжні голубці з м'ясо-овочевою начинкою та ароматною ноткою айви.
Це дуже смачно і ароматно!
Чому айва? Тому що,вона перебиває запах вареної капусти і сусіди не вкурсі,що у Вас сьогодня голубці))) Спробуйте,рекомендую!
Потрібно:
- Листя маленької капусти ошпарене
- Свинний фарш 500 г
- Картопля (сира) 250 г
- Морква 50 г
- Цибуля ріпчаста 100 г
- Цибуля порей 50 г
- Сіль,перець за смаком
- Айва свіжа 1/2 шт.
Листя капусти парити в окропі з додаванням харчової соди (на 2 л окропу 1/2 ч.л. соди) Спочатку потрібно закип'ятити воду та погасити в окропі соду,після цього занурити капусту та парити до прозорості (не переварити!) Сода також приглушить запах вареної капусти)))
М'ясний фарш (жирний) посолити і поперчити, додати подрібнену ріпчасту цибулю та вимішати.
На тертушці з великими вічками потерти картоплю та моркву.
Все добре вимішати з свинним фаршем.
Мілко прізати до фаршу на голубці цибулю-порей.
З листя капусти зрізати огрубілу частину,в мене капуста-міні,розміром великих яблук))) Викласти на листя 1/2 ст.л. овоче-м'ясного фаршу.
Та гарно і щільно скрутити голубці,кінці не загортати всередину.
На дно каструлі мультиварки викласти залишки листя та тонко порізати айву.
Зверху щільно скласти голубці.
Знову накрити листям та шаром айви.
Для заливки голубців:
- Томатний сік 250 мл
- Вода 500 мл
- Сметана 3 ст. л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Перець чорний мелений 1/3 ч.л.
- Мускатний горіх 1/2 ч.л.
Розмішати томатний сік зі сметаною,додати воду та спеції, розмішати.
Залити заливкою голубці та включити програму "тушкування" 1 година.
Подавати м'ясо-овочеві голубці,традиційно зі сметаною.
Смачного!
Для конкурсу від ТМ "Жменька"
Комментарии
следить за комментариямиЯкі смачненькі голубчики
дякую!
Дуже апетитні голубці, з айвою це для мене новинка, такі ще не пробувала
варто спробувати я тепер голубці готую тільки тоді,коли є айва дуже цікавий смак і моїм смакує
Много вариантов приготовления голубцов перепробовала, но солидарна с Оксаной — айва в голубцах и для меня в новинку
Очень интересно попробовать! Спасибо, Иннусик!
На здоровье,Янусик! Этот секрет я позаимствовала у долмы(голубцы в виноградных листьях) мне пришелся по вкусу надеюсь и Вам,девченки будет смаковать,жду отчет
Ну усьо, чоловік побачив рецепт, тепер вимагає голубці
то скільки того діла?
Классные мини-голубчики! И ещё ты говорила, что капуста любит мускатный орех — с ним теперь и готовлю. А мне нравится, что в фарше порей — он нежней по-моему!
Конечно,Дорогая! И тут я его тоже добавила,в заливку
Мне твоя закрутка очень понравилась! Так просто, и капуста большая не нужна (у меня в этом году капуста, как в супермаркете импортные яблоки). Идея просто супер!
Я такую капусту на рынке купила по 1,5 за кг, а большая по 5 грн. Так что я затарилась)))))) ждите еще рецепты с мини-капусты))))) А закрутка без заморочек и все держится, и не вываливается, и сочно))), главное,плотно скрутить
Чудові голубіц, з айвою — цікаво спробувати, тільки не бачила у нас її в продажі.
за айвою треба дивитися на ринку в бабок,у нас теж особо не продають на кг,так..купка в бабушок з 3-5 шт.))))
у мене сусіди через пліт, мають два деревця айви, пригадую за всі роки (а ми живемо тут з 2001 року) тільки один раз бачила там врожай....
Я купляю айву японську (хеномелес), тільки вона кислувата, треба обережно з нею. Цвіте навесні дуже рано, а у вересні ії багато продають. Варила навіть джем з неі, дуже незвичайний смак.
Какие голубчики, просто прелесть! С айвой тоже блюда готовлю и в овощи добавляю, а вот мини-капусты у нас нет.
я случайно в этом году попала на крошку такую и прикупила для таких случаев