"Дріжджове" тісто без дріжджів

Автор: richinna 10 Декабря 2015
\
Тісто для пиріжків,біляшів і т.п.,  дуже схоже на дріжджове, але не містить  дріжджів!!!
Замішане на кефірі чи кислому молоці, маючи свій секрет при замісі, яке робить його повітряно-бульбашковим тістом з чудовим смаком. 
Майже пісне тісто(без яйця),якщо піст дозволяє молочні продукти.

Потрібно:

  • Кефір (кисле молоко) 1 скл.
  • Олія 2 ст. л.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Борошно 2-3 скл.
  • Сода для посипки 1 ч.л.
Кефір чи кисле молоко прогріти до 40-45 градусів з олією, цукром та сіллю. 
СОДУ НЕ ДОДАВАТИ!!!
Борошно просіяти до кефіру.  Спочатку додайте дві склянки борошна, а потім дивіться по тісту.
Тісто має бути м'яким і незабитим!
Соду просіяти.
Розділити 1 ч.л. соди на три частини.
Тісто на кефірі розкачати в пласт товщиною біля 0,5-1см . 
1/3 частиною соди посипати тісто та рукою розтерти по всій поверхні тіста.

Накрити тісто 1/3 частиною тіста.
Ще раз 1/3 частиною тіста.
І зкрутити в рулет. 

Так потрібно зробити три рази. 

Знову розкачати тісто,посипати содою, скласти  і т.д.


Розкачати тісто ще раз, скласти (вже без соди), накрити плівкою та залишити на 40-60 хвилин.
Тісто на кефірі без дріжджів має підійти. 
Воно почне потроху рости ще в процесі посипання содою та розкачування.
Ось такі повітряні бульбашки будуть в тісті. 
Сильно не придавлюйте,тісто дуже ніжне.
А ось бульбашки на пательні при смаженні тіста.
А ось так тісто без дріжджів виросте при смаженні.
Тісто на кефірі без дріжджів дуже смачне і слухняне в роботі. 
А ще зачаровує процес замісу і підйому тіста без дріжджів. 
Я люблю тісто і роботу з ним, але воно вийде навіть в тих,хто не любить гратися з тістом,особливо дріжджовим. 
Результат Вас порадує! 


Смачних смаколиків!
90

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
timtatka 11 Декабря 2015
# 0

Я підтверджую, що таке тісто слухняне і нагадує дріжджове. Готую пиріжки з такого тіста, коли лишається кефір, а дріжджів немає, але без олії. А всі інші маніпуляції такі ж самі. Спробую з олією. Дякую

richinna 11 Декабря 2015
# 0

з олією дуже смачне тісто виходить і смажене і печене

Айва-ua 12 Декабря 2015
# 0

Такое тесто подходит только для жарки или можно в духовке выпекать, например рулет со сладкой начинкой? 

richinna 12 Декабря 2015
# 0

я выпекала и жарила, для выпечки увеличила подсолн.масло в 2 раза! начинка:мясной фарш,картошка,сыр

Айва-ua 14 Декабря 2015
# 0

Спасибо большое за быстрый ответ! 

Очень заманчивое тесто, буду пробовать обязательно.

richinna 14 Декабря 2015
# 0

На здоровье!

Ксюша 15 Декабря 2015
# 0

Яка смакота!

richinna 15 Декабря 2015
# 0

иногда можно себе позволить

Marinat 13 Апреля 2016
# 0

Скажите пожалуйста, а содой не пахнет??? Делаю всю выпечку с разрыхлителем, потому что не переношу вкус и запах соды. Спасибо

richinna 14 Апреля 2016
# 0

нет,не пахнет,сама не люблю! Она гасится за счет того,что в тесте есть кефир. Разрыхлитель тоже делается из соды,только гасится она лимонной кислотой. 
http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/razryhlitel-i-smes-specij-dlya-testa-i-vypechki-sdelaj-sam-rozpushuvach-5025.html#.Vw88GEu8mWw

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014