Пісна грибна юшка з корисною та поживною сочевицею та зовсім з новим смаком грибного супу завдяки деяким інгредієнтам.
Потрібно на 2,5-літр. каструлю:
- Сочевиця 1 склянка
- Картопля 3-4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Пюре з томатів 6 ст. л.
- Грибна приправа домашня(з печериць) 1 ч.л.
- Гриби білі сушені 10-15 г
- Часник по 1-2 зубч. на тарілку
- Лимон по 1 кружальцю на тарілку
- Сіль за смаком
- Олія 2 ст. л.
Сочевицю помити та варити у воді,в якій буде готуватися зупа,до готовності.
Коли звариться сочевиця,додати порізану картоплю.
Цибулю порізати кубиком,моркву-кружальцями.
Цибулю з морквою підсмажити на олії.
Додати томатне пюре,в мене заморожене без шкірки з свіжих помідор.
Накрити кришкою та тушкувати 5 хвилин.
Сушені білі гриби замочити у холодній воді на 5-10 хвилин.
В мене гриби порізані дуже тонко,тому я не так їх замочую,як ніжно мию)))
Коли картопля звариться, додати до каструлі з сочевицею зажарку та грибну приправу.
Додати до юшки білі сушені гриби та варити ще 10 хвилин.
Досолити грибну зупу з сочевицею.
На дно тарілки покласти по одному кружальцю лимону та зубчик розтертого часнику.
Подавати грибну юшку з сочевицею гарячою,перед вживанням роздавити ложкою лимон.
Пюре зі свіжих томатів, лимон і часник надає грибній зупі цікавого смаку з апетитною кислинкою, ну а про карколомний аромат сушених білих грибів і печериць можна і не говорити)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ только представить себе могу какая ароматная юшка получилась!
А сочевиця — это чечевица?
да,она!))) чечевица