Порційні пироги, які прекрасно впишуться в святкове меню.
Просто уявіть собі: підсмажене соковите куряче м'ясо з коньяком, стиглий ананас, розплавлений сир моцарелла,який тягнеться, вершки... і все це запечене в хрусткому листковому тісті... мммммммммм.... Смачно?! )))
Потрібно на 12 порційних пирогів діаметром 8,5 см:
- Ананас (середній) 1 шт.
- Куряче м'ясо 500 г
- Сіль,перець,спеції за смаком
- Бальзамічний оцет 1 ст. л.
- Коньяк 2 ст. л.
- Крохмаль 2-3 ст. л.
- Сир моцарелла українська 300 г
- Олія для смаження
- Яйце для змащування
- Вершки 100 мл
Ананас почистити і порізати на дрібні кусочки. Також стиглий ананас можна замінити консервованим.
Куряче м'ясо порізати кубиком та приправити спеціями.
Розігріти сковороду з ложкою олії.
До курочки додати крохмаль та вимішати.
Підсмажити куряче філе на великому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.
В кінці влити коньяк і підпалити (обережно) або дати випаруватися алкоголю.
Підсмажену курочку остудити,влити вершки,перемішати і додати ананас.
Листкове тісто розкачати. Вирізати формочками тісто,в яких будети запікати і розім'яти по формочкам. В мене формочки 8,5 см в діаметрі і висотою 2 см
Посипати тісто натертою моцареллою.
Викласти куряче філе з ананасом і знову посипати моцареллою.
Залишки тіста розкачати і надрізати спеціальним роликом або ножем.
Викласти декороване тісто на формочки і пальцем придавити по краю.
Залишки тіста прибрати, зверху пироги змастити яйцем.
Випікати пироги з куркою,ананасом і моцареллою при 180-200 град. 25-35 хвилин.
Дістати з форми і подавати порційні "Святкові" пироги теплими.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАбо якось так, не порційно
Смачно і красиво, люблю поєднувати курочку з ананасом
Я коли починала експериментувати і готувати не савкове,будучи вже заміжня,питала спочатку: " а якщо я приготую...,будеш їсти?" запомнила одну фразу: "курка і ананас, я таке не розумію!" А спитай зараз?
Яка красота та смакота
Так воно і є! починаю повертатися до соленої випічки пора повертати візитну карточку на ШефПоварі
Очень празднично! Курочка с ананасом да ещё, и с коньяком! Эх, дочитала, коньяк-то треба випаровувати...
Но!!! перед тем,как выпарить... еще 50 г принять во внутрь,забыла написать
Ну прям всё как по заказу: и курочка, и ананасик, и моцарелла... Осталось только найти время приготовить
Новый Год,самое оно! Думаю,петух не обидится что мы курочку в пироги запихаем
А как вы делаете уксус домашний бальзамический? На сайте есть рецепт?
конечно! станьте на синюю надпись "в мене домашній" в описании рецепта и перейдете по ссылке
или
http://www.chef.com.ua/recepty/Salat/balzamichnij-chornichnij-ocet-9387.html#.WEbtkXSg_Dd
Спасибо.