Новорічні свята вже позаду, але зима ще продовжується)
Для підняття настрою пропоную спробувати смачне, ароматне печиво.
Ингредиенты
- Борошно 350-400 г.
- Розпушувач для тіста 1 ч.л.
- Цукор 50 г.
- Масло вершкове 100+50 г.
- Цедра лимона або апельсина
- Мед 4+2 ст. л.
- Грецькі горіхи 25-30 г.
- Цукрова пудра 40-50 г.
300-350 г. борошна + 50 г. цукру + 1 ч.л. розпушувача - все перемішуємо.
Борошно мається на увазі в об’ємі, якщо точніше це 300-350 мл борошна.
Додаємо 100 г. масла кімнатної температури та добре перетираємо руками.
Кладемо цедру з 1 цитруса та 4 ст.л. розтопленого меду.
Вимішуємо тісто.
Ділимо на 2 частини.
Одну з них розкачуємо та вирізаємо склянкою або формою печиво.
Ставимо в духовку на 180°С до готовності (хвилин 15).
Те саме робимо й з другою половиною тіста, але зверху присипаємо подрібненими грецькими горіхами.
50 г. масла змішуємо з 40-50 г. цукрової пудри та 2 ст.л. меду.
Як тільки печиво охолоне, намазуємо нижню частину(без горіхів) начинкою та зліплюємо з верхньою.
Кількість залежить від діаметру склянки.
Приблизно виходить 15-20 штук.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОчень круто! Мне понравилось. Скорее всего, сегодня с утра начну готовить! Премного благодарен за то, что выложили этот рецепт.
Я тоже, скоро поделюсь со всеми своим.
На здоровье!)
Присоединяйтесь к нам и делитесь своими рецептами
Ждем с нетерпением Ваши рецепты
Вкусненько!
В цьому печиві мені найбільше подобається начинка з яскраво вираженим медовим смаком)
попробую,обязательно! Спасибо!