Приготування:
1. Заварити каву в 120 мл води, настояти, відцідити.
2. До кави додати цукор, ванільний цукор і варити на невеликому вогні 8 хв після того, як суміш закипіла. Охолодити карамель до ледь теплого стану. В результаті повинна вийти густа, тягуча рідина. Поступово до неї додати жовтки, збиваючи суміш міксером близько 10 хв. Наприкінці збивання додати коньяк.
3. Білки збити в круту піну, додавши лимонний сік.
4. Збиті білки додати поступово до карамельно-жовткової маси, обережно перемішуючи зверху вниз. Додати до отриманої суміші борошно, просіяне з крохмалем. Перемішати та викласти суміш у форму.
5. Випікати корж протягом 30–35 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
6. Для крему з'єднати всі інгредієнти та збити міксером. До половини крему додати харчовий барвник.
7. Розрізати бісквіт на 2 частини. Просочити коржі сиропом, змастити кремом (кольоровим – верхній корж), викласти один на одний.
8. Змастити боки торта збитими вершками і посипати кокосовою стружкою, верх прикрасити полуницями та збитими вершками.
Порада! Замість меленої можно взяти 2-3 ч. л. розчинної кави.
Комментарии
следить за комментариямиКрасивый тортик!
Дуде гарний) Ще б побачити фото в розрізі)