1. Перлову крупу промити прохолодною водою до прозорості води, залити свіжою прохолодною водою і залишити на 10-12 годин.
2. Воду злити, крупу викласти в киплячу підсолену воду і варити до готовності (приблизно 30-35 хвилин). Готову перловку відкинути на сито.
3. У 4 перців зрізати кришечки з хвостиками, очистити від насіння. М’якоть перцю, що лишився, подрібнити.
4. Покласти перці до каструлі, залити холодною водою, довести її до кипіння і вимкнути вогонь. Через 3-5 хвилин воду злити, перцям дати охолонути.
5. Моркву очистити, нарізати кубиками. Цибулю та зелень петрушки дрібно посікти.
6. Цибулю трохи обсмажити на олії, добавити нарізані моркву та перець, смажите все приблизно 5 хвилин.
7. Овочі перемішати з відвареною перловою крупою, зеленню, посолити і поперчити за смаком.
8. Наповнити перці отриманою сумішшю і покласти до каструлі. Начинку, що лишилася, викласти зверху, залити все томатним соком.
9. Тушкувати перці під кришкою на слабкому вогні 30 хвилин.
10. Готову страву полити сметаною, посипати подрібненою зеленню, прикрасити гілочками петрушки і шматочками вареної моркви.
Комментарии
следить за комментариями