Потрібно:
- Шлунки курячі 600 г
- Перець болгарський(різних кольорів) 3-4 шт.
- Помідори 4-5 шт.
- Цибуля 2 шт
- Морква 1 шт.
- Зелений горошок(морожен.) 200 г
- Вино сухе біле 60 мл
- Сода харчова 1 ст. л.
- Масло вершкове 50 г
- Олія соняшникова 1-2 ст.л.
- Сіль,перець за смаком
Курячі шлунки помити та порізати на 3-4 частини.
Додати до шлуночків 1 ст.л. харчової соди та перемішати. Залишити на 15 хвилин.
Підготувати овочі.
Цибулю та моркву крупно порізати.
Шлуночки ще раз перемішати та залити холодною водою.
Поставити на вогонь та довести до кипіння.
Як тільки почне підніматися піна,вимкнути вогонь та викинути курячі шлунки на сито.
Добре промити шлунки під холодною проточною водою.
В каструлю мультиварки влити олію та смажити курячі шлунки 5 хвилин помішуючи при відкритій кришці мультиварки на програмі "жарка" овочі".
Як шлуночки злегка підсмажаться,влити сухе біле вино та дати випаруватися.
Також вино повністю погасить соду,якщо вона залишилась на курячих шлунках.
Додати до шлунків цибулю,моркву та кусок вершкового масла. Перемішати.
Смажити 5 хвилин.
Додати в каструлю мультиварки зелений горошок. Перемішати.
Крупно порізати болгарський перець. Перемішати.
В кінці додати порізані помідори, вершкове масло, сіль та перець. Закрити кришку мультиварки та готувати ще 10 хвилин.
Дуже смачна і соковита страва з приємним вершковим смаком.
Курячі шлунки виходять м'якими, ніжними та соковитими завдяки овочам.
Таким ж способом можна зробити м'якою саму жортстку
печінку.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКрасотища какая Печенка по твоему рецепту классная получилась, а желудки у меня обычно глава семьи съедает. Кот, в смысле.. Но теперь попробую приготовить для себя, очень уж аппетитно всё выглядит!
Моя "глава" тоже уплетала их за три щеки
Ми теж обожнюємо курячі шлунки. Робимо з цибулею і морквою і різними приправами, а з овочами, впевнена, ще краще вийде. Дякую за ідею.
На здоров"я!