Ароматне овочеве рагу з коренеплодів запечене у глиняному посуді. Такі овочі можуть виступати в якості гарніру або як самостійна страва.
А Ви колись готували ріпу?!
Потрібно на каструлю 1,8 л:
- Ріпа 2 шт.
- Селера (корінь) 1/2 шт.
- Пастернак 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля-порей 1 шт.
- Часник 1 головка
- Приправа для бульйону 1 ст. л.
- Сіль,перець,хмелі-сунелі за смаком
- Вершкове масло (олія) 1 ст. л.
- Курячий або м'ясний бульйон (вода) 500 мл
Всі овочі помити та очистити.
Цибулю нарізати напівкільцями.
Порей нарізати разом із м'якою зеленою частиною.
Корінь селери нарізати кубиком,картоплю навпіл.
Пастернак і моркву- кружальцями.
Ріпку розрізати на часточки.
Всі овочі скласти в миску,додати очищений часник, приправити спеціями.
Все перемішати підкинувши декілька раз.
Викласти в каструлю мікс з овочів та зверху додати вершкове масло.
Накрити каструлю з овочами кришкою та поставити в холодну духовку.
Включити духовку на 230 град. та готувати ароматне овочеве рагу 1,.5 години.
Подавати ароматне овочеве рагу з коренеплодів запечене в духовці -посипавши свіжою зеленню.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЛюблю такі овочеві страви
це смачно і корисно! Дякую,Оксана!
Полезное рагу! С твоего позволения вставлю свои "5 копеек": глиняную посуду перед запеканием или тушением в духовке рекомендуется на 1-2 часа предварительно заливать холодной водой. В результате блюдо теряет меньше сока.
Я не знала,знала только что в холодную духовку ставить Спасибо за совет!