Картопля по-уланівськи

Автор: nata0225 6 Сентября 2015
Картопля по-уланівськи

Страва, яку замовляли в ресторанах всього світу. Цей простий рецепт винайшла Глафіра Василівна Дорош із с. Уланів, Хмільницького району, Вінницької області. Завдяки картоплі по-уланівськи жінка стала всесвітньо відомою, 11 листопада 1965 року вона отримала за цей рецепт орден Трудового Червоного Прапора.

 


Ингредиенты

  • Картопля 1 кг
  • Рослинне масло 400 мл
  • Часник 8 зб.
  • Сіль, перець за смаком
Почистити картоплю і порізати навпіл, або розрізати вздовж на чотири частини ( якщо картопля велика) помити і обсушити.
В сковорідку налити олію добре розігріти.
В кип’ячу олію висипати картоплю, слідкуйте щоб в мисці на було води.
Обсмажувати  картоплю до золотистого  кольору.

Часникова підливка: часник подавити або розтерти у макітрі, влити олію посолити і поперчити. — має вийти густа підливка. 
Покласти картоплю у миску, полити часниковим соусом та накрити кришкою, щоб картопля пропиталась часником.  

Їжте на здоров’я!



40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 6 Сентября 2015
# 0

Все гениальное — просто!)

nata0225 7 Сентября 2015
# 0

Це дійсно так!

richinna 8 Сентября 2015
# 0

Ксюша 7 Сентября 2015
# 0

Цікава історія рецепту! Дякую 

JuryZubko 10 Сентября 2015
# 0

Виріс в Хмільнику. Можу підтвердити популярність цієї страви.

nata0225 10 Сентября 2015
# 0

Дякую. Я теж з Хмільника! 

Vyacheslav_BS 29 Июня 2021
# +1
Справедливості ради хочу повідомити, що рецепт "картоплі по-уланівськи" Глафіра Дорош "позичила" у моєї покійної бабусі Шурман Ярини Філімонівни 1914 року народження, яка проживала в Уланові. Так вийшло, що кореспондент, який "прославив" цю страву, скуштував її в їдальні, де Глафіра Дорош була завідуючою, а моя баба простою робітницею. Але сам рецепт не авторства Дорош Г. В. І олію баба наливала в баняк. Поки олія закипала, чистила і різала великими шматками картоплю. Поки картопля "варилась" в олії, робила в макітрі часникову підливу. Готову (рум'яну) картоплю в макітрі змішувала з підливою і додавала зелень. На все, про все витрачалось хвилин 15 — 20. З дитинства пам'ятаю той неперевершений смак.
 
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014