Справжнє свиняче сало - це підшкірний жир зі шкіркою. Найбільш корисно воно в солоному вигляді, з часником або з перцем.У ньому міститься багато вітамінів A, D, E і каротину. До складу свинячого сала входить така важлива речовина, як арахідонова кислота, яка відноситься до поліненасичених жирних кислот. Ця речовина міститься в серцевій тканині, мозку, нирках, вона необхідне для поліпшення їх роботи.Арахідонова кислота, необхідна організму людини, міститься тільки в свинячому салі і не міститься в рослинних оліях. Судячи зі складу корисних для людини речовин, свиняче сало необхідно для підтримки імунітету і загального життєвого тонусу, особливо в холодну пору року. Свиняче сало має антиракові властивості, виводить з організму токсини, очищає кровоносні судини від «шкідливого» холестерину (особливо разом з часником).Також допомагає при легеневих захворюваннях, лікує печінку, виводить з організму важкі метали, в ньому не живуть паразити-гельмінти. Корисні властивості свинячого сала краще проявляються, якщо вживати його в помірній кількості (не більше 100 г на день).Свиняче сало ще й тому корисно, що плавиться при температурі людського тіла і, внаслідок цього, краще засвоюється організмом.
До речі, поєднання свинячого сала з овочами - відмінна дієта! Хороше поєднання - солоне сало та овочі, заправлені нерафінованою соняшниковою олією і (або) натуральним яблучним або виноградним оцтом.
Комментарии
следить за комментариямиОсь тільки горілочки не вистачає
це само собою
дякую за рецептик!+
На здоров"я!
Взяла в КК! У нас этого добра хватает, и всегда хочется приготовить по-разному! Спасибо!
Знала,что именно тебе этот рецепт пригодится, что касается сала и печеной картошки то и у тебя, и у меня КК пополняется