Хочу показати Вам спосіб пророщування будь-якого насіння, як в їжу на мікрозелень... так і на розсаду для висадки в грунт.
Потрібно:
- Насіння (льон,базилік, редька, салат)
- Кухоний паперовий рушник, поліетиленовий пакет, вода
Розстелити пакет чи плівку та зверху по розміру накрити кухоним паперовим рушником. Добре змочити папір водою та поверху розсипати насіння.
Скрутити равликом, не дуже щільно, щоб насіння мало можливість без затруднення проростати. Можна робити в 2-3 рази грубші равлики.
В баночку скласти равлики і налити 1/4 води. Накрити поліетиленовим пакетом і залишити на столі. Коли насіння проросте 1-2 дні,зняти пакет.
Я сіяла редис, він проростає бистріше за всіх, як і кресс-салат, але про кресс-салат і його пророщення я розкажу згодом легший спосіб.
За редисом проріс льон і базилік зелений і фіолетовий.
Слідкуйте, щоб у банці завжди була вода.
Якщо висівка на висадку, то не варто тримати розсаду в равлику більше 2-х неділь.
Якщо на мікрозелень, то дочекатися двох зелених листочків і зрізати мікрозелень для вживання в їжу.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСпасибо за идею!
а у мене просто на паперовому рушнику росте, висіваю партіями(насіння редиски, сп. для пророщування), через пару днів:
Я також висіваю але без паперової серветки, просто вода і насіння... але все це займає багато місця
можливо, а я над цим якось не задумувалась, у мене в будинку досить багато місця для вирощування зелені))))
Круто! але мені дай волю, то я би все засадила може й добре що не вистачає місця. Я от тут горох посадила на мікрозелень, один піднос з'їла, а другий залишила... тепер цікаво чи зацвітуть квіточки
Ушла за семенами ))
Такие фото вкусные