Пиріг з ревенем та маком - це цікаве та смачне поєднання маку, ревеню та шоколаду.
Ингредиенты
- ревінь 250 г
- масло вершкове 100 г.
- мак 100 г
- борошно 130 г
- цукор
- сметана 100 г
- яйця 2 шт
- розпушувач тіста 0.75 ч.л.
- вода 2 ст. л.
- щіпотка солі
- цукор ванільний 1/2 ч.л.
- цукрова пудра або шоколад
Готувати пиріг почнемо з етапу приготування ревеню для начинки. Добре вимити, зняти шкірку. Тепер необхідно нарізати ревінь, скласти його в посудину, посипати столовою ложкою цукру і влити воду.На маленькому вогні злегка уварити ревінь. Спочатку він пустить сік, а потім стане м'яким і вся рідина випарується. Цей процес займе не більше 5 хвилин, не варто довго тримати ревінь на вогні, він може перетворитися на кашу. Якщо ревінь став таким як треба, м'яким, а рідини багато, то потрібно викласти його на сито.
Разом з цукром і ванільним цукром на невеликій швидкості міксера розтерти мяке масло в пишну масу. Додати яйця(вага одного яйця з шкаралупою 55-60 г). Знову збити міксером до однорідного стану. Далі слід додати сметану і знову ж злегка збити.
Мак для цього пирога просто промити гарячою водою і, використовуючи дрібне ситечко, дати воді стекти.
Додати мак в тісто, перемішати. Борошно, яке попередньо слід просіяти з розпушувачем і сіллю, додати слідом за маком.Борошна може знадобитися на 10-20 г більше, тісто має бути як на оладки.
Додати охолоджений м'який ревінь і акуратно перемішати, щоб всі шматочки рівномірно розподілилися в тісті.
Форму для випічки (у мене роз'ємна, d 20 см) вистелити пергаментним папером або тонким шаром змастити вершковим маслом і вилити макове тісто.Випікати 35-40 хвилин при 180 ° C.
Пирогу дати охолонути і прикрасити або цукровою пудрою або розтопленим шоколадом.
Комментарии
следить за комментариямиОчень вкусно!
Дякую
Хорошее сочетание!
Дякую!
Этот рецепт — настоящее волшебство! Просто великолепный союз ингредиентов, который обещает наслаждение каждым кусочком. Аромат, вкус, ㅤ текстура — всё просто идеально сбалансировано. Ты явно знаешь, как создавать великолепные блюда!