Ніжна, повітряна структура вершкового желе, ароматний бісквіт в поєднанні з яблучним желе створили неповторний, чудовий смак десерту. Сподіваюся, Вам також сподобається!
Ингредиенты
- масло вершкове 100 г.
- цукор 100 г.
- яйця 2 шт.
- борошно пшеничне 130 г.
- розпушувач тіста 10 г.
- дрібка солі
- для ябучного желе:
- яблука (кисло-солодкі) 4-5 шт.
- цукор 20 г.
- желе фруктове (журавлинове або лимонне)
- для сметанкового желе
- сметана 400 мл.
- пудра цукрова 70 г.
- желатин швидкорозчинний
- вода 60-70 мл.
- крім того:
- шоколад
- ягоди
Підготувати форму для випічки:
- дно роз'ємної форми, діаметром 21 см., викласти папером для випічки, боки змастити маслом та присипати борошном.
Масло кімнатної температури збити з цукром за допомогою міксера.
Збиваючи додати по одному яйця.
Додати просіяне борошно разом з сіллю та розпушувачем. Тісто викласти у форму.
Випікати при температурі 180 градусів. Готовий корж дістати та остудити.
Яблука почистити від шкірки, стерти на грубій терці, викласти до банячка і протушити
6-7 хвилин
з ложкою цукру на не великому вогні.
Далі вогонь збільшити і постійно помішуючи всипати пачку желе. Зняти з вогню, залишити аби вихололо.
На корж викласти яблучне желе. Поставити до холодильника.
Тим часом желатин розвести в 1/3 склянці кропу, вихолодити помішуючи. Сметану збити з пудрою, прикінці додати розведений желатин.
Боки форми загорнути фольгою.
Сметану викласти на яблука, зверху торт прикрасити за бажанням тертим шоколадом та ягодами, поставити на 2 години на холод.
Готовий торт дістати з форми і декорувати за бажанням)
Смачного)
Начинку з яблук можна зробити подвійну використавши різнокольораве желе)))
Комментарии
следить за комментариямичого я така лінива до тортів?
Бисквит классный получился!Торт очень красивый и фото вкусное!
спасибо)