Перловка з болгарським перцем та ароматними спеціями приготовлена в сковороді або у мультиварці виходить соковитою,запашною і смачною.
Потрібно:
- Оливкова олія 3-4 ст. л.
- Тмін 1 ч.л.
- Перець болгарський 2 шт.
- Томатний сік 100 мл
- Орегано (сухий) 1 ч.л.
- Перець чилі мелений 1/4 ч.л.
- Часник сушений 1 ч.л.
- Базилікова сіль 2 ч.л.
- Перлова крупа (пластівці) 1,5 скл.
- Вода 2 скл.
- Зелень петрушки за смаком
На сухій сковороді прогріти помішуючи насіння тміну, щоб відкрилися ефірні масла, на повільному вогні та влити оливкову олію.
Додати орегано,чилі і порізаний кубиком болгарський перець. Смажити помішуючи одну хвилину.
Влити в сковороду томатний сік
додати часник і базилікову сіль та тушкувати під кришкою дві хвилини.
Всипати до сковороди з овочами і спеціями перлову крупу чи перлові пластівці, перемішати.
Влити воду до перлових пластівців і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності перловки. Для швидшого приготування можна залити окропом.
Якщо Ви використовуєте перлову крупу від ТМ "Жменька" іі потрібно промити і замочити в холодній воді на 2 години 1:2, злити воду та залити окропом,щоб покрив крупу, на 20 хвилин накривши кришкою для набухання.
Далі готувати як пластівці.
В кінці готування перловки додати зелень петрушки та подавати перловку з овочами гарячою на гарнір.
Смачного!
Рецепт на конкурс від ТМ "Жменька"
Комментарии
следить за комментариямиАпетитно, люблю перлову кашу
Дякую
У меня все очень любят перловку, но такую красивую я ещё не готовила. Просто плов получился!
Постный плов