Настільки простий рецепт з мінімальною кількістю складових,що ніколи би не подумала, що вийде така смачна та цікава аджика-соус із слив.
Потрібно:
- Перцюга 3 шт.
- Часник 150 г
- Сливи без кісток 2 кг
- Цукор 200 г
- Сіль 2 ст. л.
- Томатна паста( готова) з верхом 2 ст.л.
- Перць чілі(порошок) 1/2 ч.л.
- Яблучний оцет 2 ст. л.
Через мясорубку перкрутити сливи, часник, перцюгу. Або перебити блендером в декілька етапів.
Вилити суміш для аджики в (не алюміневу) каструлю.
Додати до аджики зі слив цукор,сіль та томатну пасту.
В мене паста зберігається в морозилці, замучилась я її викидати(((
Куплену пасту,викидаю з скляної банки в пластиковий лоток та заморожую,беру коли і скільки треба, вона не замерзає на "камінь" і добре береться ложкою.
З моменту коли аджика зі слив закіпить, її потрібно варити на повільному вогні не більше 20-ти хвилин. За 5 хвилин до кінця додати оцет.
Я ще разок блендернула ногою)))
Розлити в стерелізовані банки та закатати, переверрнути догори дном, остудити.
Аджика-соус зі слив підходить до всього!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиУх-ты! Такое еще не пробовала
Меня муж спросил, а что там еще кроме слив есть,такой классный вкус и аромат... а я себе думаю..особо и не упражнялась,как с ткемали или т.п. а соус отменный!
Да-да, вот такие у меня сливы. Пойду ещё наберу на твою аджику!