Якщо у Вас підсох тонкий лаваш-не викидайте, а приготуйте з нього смачний ароматний пиріг з айви, гарбуза та йошти.
Пиріг з сухим лавашем може бути і солодким, і соленим-щось на кшталт
"лінивця"В мене пиріг не тільки з сухого лаваша, а ще й із замороженого гарбуза,замороженої айви (які замерзли на балконі))) і замороженої йошти.
Потрібно:
- Гарбуз 200 г
- Айва 300 г
- Йошта(смородина) 100 г
- Лаваш тонкий 2 шт.
- Яйце куряче 2-3 шт.
- Сметана 4 ст. л.
- Цукор 8 ст. л.
- Суміш спецій для випічки 1 ч.л.
- Крохмаль картоп. 4 ст. л.
- Розпушувач 1 ч.л.
- Цукор з корицею для посирки
- Вершкове масло 70 г
Айву почистити та порізати на маленькі скибочки. Йошту не розморожувати.
Гарбуз порізати на кубики. Додати до айви і смородини.
Доречі, після розморзки гарбуз стає дуже соковитим!
На дно форми викласти куски вершкового масла або добре змастити форму.
Порвати один лаваш.
Викласти на лаваш фрукти.
Посипати цукром з корицею.
Додати декілька кусочків масла.
На лаваш знову фрукти і залити лаваш з гарбузом,айвою і йоштою рідким тістом.
Зверху посипати цукром з корицею.
Випікати 1 годину. Я випікала в хлібопічці.
Дуже ароматний пиріг від айви та
сумішші спецій для випічки. А йошта надає особливої кислинки і пиріг стає дуже цікавим на смак.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями