Ще один вариант приготування в пакеті!
На цей раз смачний оселедець пряного посолу в домашніх умовах,майже в власному соці. Якщо Ви приготуєте та спробуєте такого оселедця,то гарантую, що більше не будете купувати в магазині!
На 3 свіжоморожених оселедця(по 350 г):
- Сіль крупна або морська 3 ст.л. з верхом
- Цукор 3 ч.л.
- Коріандр цілий 3 ч.л.
- Перець духм'яний 9 шт.
- Лаврове листя 3-5 шт.
- горілка 1 ст.л. не обов'язково!
Оселедець розморозити та помити. Чистити не потрібно взагалі!!!
Скласти в харчовий пакет,а краще в два.
Або один дуже щільний пакет,щоб з нього нічого не витекло.
Спеції змішати та засипати по 1 ч.л. в жабра.
Можна просто в жабра засипати по 1 ч.л. солі крупної,але це потрібно зробити обов'язково!
Якщо Ви любите слабосолений оселедець,коріандр і перець можна злегка придавити в ступці,щоб вони встигли віддати свої аромати.
Посипати оселедці з обох сторін сумішшю солі,цукру і спецій,додати лаврове листя та зав'язати пакет.
Добре потрусити та покласти в холодильник на 2-5 днів..
Періодично трусити оселедцем прийдеться,як відкриваєте холодильник,хоча б 2 рази на добу.
Мої оселедці солилися 5 днів і стали в міру соленими і пряного посолу.
На другий день засолки оселедець був слабосоленим,але його точно вже можна було куштувати.
Для першого разу можна відривати плавник починаючи з другого дня засолки,щоб знайти золоту середину за Вашим смаком.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСпасибо за рецепт, обожаю молосольную селедочку, буду так солить
Всегда, пожалуйста!Не забудьте,перед тем ,как чистить уже готовую селедку,оторвать плавник на пробу!
Отличная селёдочка! Я скумбрию разными способами готовлю, а вот селёдку не делала, надо попобовать!
Захотелось водочки.. к такой то селедочке Ты права — не пойду в магазин! Я еду к Вам!!