Смачна ікра,засолена в домашніх умовах та солена риба сухим способом.
Ікра може бути любої річкової риби,крім карпа(вона дуже мілка,її краще на оладки)
Смакота неймовірна! Як ікри,так і риби!
На "оселедець":
- Філе свіжої риби 1 кг
- Цукор 3 ч.л.
- Сіль(крупна) 9 ч.л.
- Перець білий(або чорний) свіжомелений 1 ч.л.
- лаврове листя 3 шт.
- часник 10-12 зубчиків
- 1/4 лимону сік
В мене свіжа річкова риба на 3 кг,(вибачте,не можу сказати яка) з р.Дністер,добута моїм чоловіком.
Голову,хвіст та хребет -залишила на юшку.
Реберну частину-смажити.
Хребтову частину-на "оселедець".
Ікру 500 г-на ікру.
Якщо в риби груба шкіра,її краще зрізати.
Порізати рибу на порційні кусочки.
Для маринаду змішати сіль,цукор та перець.
Я ще додаю суміш спецій,які роблю сама,засипаю в млинок суміш перців,духм'яний перець,гвоздика,коріандр,пластівці паприки,зерна гірчиці,кусочки мускатного горіха.
Висипати суміш для маринаду річкової риби та добре вимішати.
Часник роздавити ножем та видалити "жало" з середини.
Лаврове листя та сік 1/4 лимону.
Все добре вимішати та поставити на добу під прес в холодильник.
Для соління ікри:
- Ікра річкової риби 500 г
- ропа(вода 1л+сіль 100г) 4 рази)))
- олія соняшникова 4 ст. л.
Це ікра з риби! Вже звільнена від плівок.
Знаю,вигляд не найкращий, але далі буде ще гірще)))))
Далі: зварити ропу та остудити її до температури "гарячого чаю"))).
Якщо до ікри влити окріп,то вона звариться! А нам її потрібно засолити.
До ікри влити ропу та взяти міксер(на самих низьких обертах) або виделку.
Збивати їкру річкової риби з ропою декілька хвилин.
Всі куски плівки зберуться на виделці чи міксері.
Можна перетерти на ситі з отворами,що підходять.
В чому хочу застерегти: коли Ви почнете цей процес,запах буде не з приємних,але не потрібно зразу викидати їкру в смітник!)))
Бо я коли робила перший раз,то мені дуже хотілось це зробити!
Такий процес потрібно буде робити 3-4 рази.
Т.т.: Зварити ропу,
остудити до"гарячого чаю"
залити ікру ропою,
взбити міксером або виделкою,
відкинути на сито.
А далі відбувається ЧУДО!
Вже після першої ропи ікра почне змінювати колір та потрохи відділятися одна від одної.
Якщо в їкрі залишуться мілкі кусочки плівки,як на фото,то в цьому немає нічого страшного.
Банку 0,7 л сполоснути ропою.
Налити на дно 2 ст.л. олії.
Дати добре стекти ропі з їкри останній раз,та викласти ікру в банку.
Спробуйте пару крупинок ікри на сіль!
Якщо ікра для Вас недостатньо солена,то потрібно додати в банку ще мілкої солі за смаком та перемішати.
Добре спресувати ікру річкової риби та залити 2 ст.л. олії.
Закрити кришкою та поставити в холодильник мінімум на 6 годин.
Їкра стане більш пухкою від олії,та зникне неприємний запах повністтю!!!
На батон з маслом засолена ікра річкової риби-це кайф!
До риби "оселедця" додайте мариновану цибулю(оцет+сіль+цукор) та нерафіновану олію,спечіть картоплю, салат з квашеної капусти..... А потім все запийте пивом)))))
Смакота!
Комментарии
следить за комментариямиСупер
Спасибо!
Смакота, ще не вмію солити рибу, але буду вчитись)
Удачі!
Очень интересно, Иннуш! Мы икру из щуки и окуней чаще просто жарим. У тебя, вроде, щука, у неё икра покрупнее. 3 кг — знатная зверюга, рыбаку — мои поздравления Шо то мы давно икорку не солили, ты так вкусно процесс описала!
Женечка,у меня что-то между большой плотвой и рыбцом)))
Я тоже раньше только жарила или блинчики делала, а сейчас только солить буду,когда будет достаточно,хоть грамм 200 минимум,икра очень вкусная и настоящая!
А кто такой "рыбец"? Покажу твой рецепт рыбакам, когда с рыбалки вернутся (может, икру привезут) Меня к приготовлению соленой икры (давно дело было) тогда не допустили, а я и не особенно навязывалась
В таком виде речную рыбу я точно не ела! Да и икру тоже! Не перестаешь удивлять!!!
Яннусик,ты же ближе к морю,тебе можно и морскую засолить!
Рада,что ты с нами
А я то как рада! Надеюсь, не покину Вас снова надолго.