Солимо рибу та ікру річкової риби / Солим рыбу и икру речной рыбы

Автор: richinna 26 Февраля 2015
Солимо рибу та ікру річкової риби / Солим рыбу и икру речной рыбы
Смачна ікра,засолена в домашніх умовах та солена риба сухим способом.
Ікра може бути любої річкової риби,крім карпа(вона дуже мілка,її краще на оладки)
Смакота неймовірна! Як ікри,так і риби!

На "оселедець":

  • Філе свіжої риби 1 кг
  • Цукор 3 ч.л.
  • Сіль(крупна) 9 ч.л.
  • Перець білий(або чорний) свіжомелений 1 ч.л.
  • лаврове листя 3 шт.
  • часник 10-12 зубчиків
  • 1/4 лимону сік
В мене свіжа річкова риба на 3 кг,(вибачте,не можу сказати яка) з р.Дністер,добута моїм чоловіком.
 Голову,хвіст та хребет -залишила на юшку.
Реберну частину-смажити.
Хребтову частину-на "оселедець".
Ікру 500 г-на ікру.

Якщо в риби груба шкіра,її краще зрізати.

Порізати рибу на порційні кусочки.
Для маринаду змішати сіль,цукор та перець.
Я ще додаю суміш спецій,які роблю сама,засипаю в млинок суміш перців,духм'яний перець,гвоздика,коріандр,пластівці паприки,зерна гірчиці,кусочки мускатного горіха.
Висипати суміш для маринаду річкової риби та добре вимішати.
Часник роздавити ножем та видалити "жало" з середини.
Додати до риби часник.
Лаврове листя та сік 1/4 лимону.
Все добре вимішати  та поставити на добу під прес в холодильник.

Для соління ікри:

  • Ікра річкової риби 500 г
  • ропа(вода 1л+сіль 100г) 4 рази)))
  • олія соняшникова 4 ст. л.
Це ікра з риби! Вже звільнена від плівок.
Знаю,вигляд не найкращий, але далі буде ще гірще)))))
Далі: зварити ропу та остудити її до температури "гарячого чаю"))). 
Якщо до ікри влити окріп,то вона звариться! А нам її потрібно засолити.
До ікри влити ропу та взяти міксер(на самих низьких обертах) або виделку.
Збивати їкру річкової риби з ропою декілька хвилин.
Всі куски плівки зберуться на  виделці чи міксері.
Можна перетерти на ситі з отворами,що підходять.
В чому хочу застерегти: коли Ви почнете цей процес,запах буде не з приємних,але не потрібно зразу викидати їкру в смітник!)))
Бо я коли робила перший раз,то мені дуже хотілось це зробити!
Такий процес потрібно буде робити 3-4 рази.
Т.т.: Зварити ропу,
остудити до"гарячого чаю"
залити ікру ропою,
взбити міксером або виделкою,
відкинути на сито.

А далі відбувається ЧУДО!
Вже після першої ропи ікра почне змінювати колір та потрохи відділятися одна від одної.
Якщо в їкрі залишуться мілкі кусочки плівки,як на фото,то в цьому немає нічого страшного.
Банку 0,7 л сполоснути ропою.
Налити на дно  2 ст.л. олії. 
Дати добре стекти ропі з їкри останній раз,та викласти ікру в банку.
Спробуйте пару крупинок ікри на сіль!
Якщо ікра для Вас недостатньо солена,то потрібно додати в банку ще  мілкої солі за смаком та перемішати.
Добре спресувати ікру річкової риби та залити 2 ст.л. олії.
Закрити кришкою та поставити в холодильник мінімум на 6 годин.
Їкра стане більш пухкою від олії,та зникне неприємний запах повністтю!!!
На батон з маслом засолена ікра річкової риби-це кайф!
До риби "оселедця" додайте мариновану цибулю(оцет+сіль+цукор) та нерафіновану олію,спечіть картоплю, салат з квашеної капусти..... А потім все запийте пивом)))))
Смакота! 
Смачного!
95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 27 Февраля 2015
# 0

Супер 

richinna 28 Февраля 2015
# 0

Спасибо!

Bizeshka 27 Февраля 2015
# 0

Смакота, ще не вмію солити рибу, але буду вчитись)

richinna 28 Февраля 2015
# 0

Удачі!

konfairy 27 Февраля 2015
# 0

Очень интересно, Иннуш!   Мы икру из щуки и окуней чаще просто жарим. У тебя, вроде, щука, у неё икра покрупнее. 3 кг — знатная зверюга, рыбаку — мои поздравления  Шо то мы давно икорку не солили,  ты так вкусно процесс описала!

richinna 28 Февраля 2015
# 0

Женечка,у меня что-то между большой плотвой и рыбцом)))
Я тоже раньше только жарила или блинчики делала, а сейчас только солить буду,когда будет достаточно,хоть грамм 200 минимум,икра очень вкусная и настоящая!

konfairy 28 Февраля 2015
# 0

А кто такой "рыбец"?  Покажу твой рецепт рыбакам, когда с рыбалки вернутся (может, икру привезут) Меня к приготовлению соленой икры (давно дело было) тогда не допустили, а я и не особенно навязывалась

Zmeychka 16 Марта 2015
# 0

В таком виде речную рыбу я точно не ела! Да и икру тоже! Не перестаешь удивлять!!!

richinna 16 Марта 2015
# 0

Яннусик,ты же ближе к морю,тебе можно и морскую засолить!
Рада,что ты с нами

Zmeychka 16 Марта 2015
# 0

А я то как рада! Надеюсь, не покину Вас снова надолго.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014