Зараз появилася за доступною ціною броколі, тому я вже трохи заморозила і стараюся знайти цікаві та смачні страви з нею. От сьогодні пропоную дуже смачне поєднання броколі і курячого філе, ще й у смачному соусі.
Ингредиенты
- капуста броколі 300 г.
- куряче філе 350 г.
- цибуля ріпчаста 70 г.
- олія 4 ст. л.
- перець чорний мелений та сіль
- вершки 10% або 15% 250 мл
- сир твердий 35-50 г.
Спочатку філе нарізаємо невелики шматочками, додаємо сіль (1ч.л.) та мелений чорний перець( 0.2 ч.л.). Перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин.
В сковорідці розігріваємо олію і додаємо туди філе.
Обсмажуємо його до білого кольору (приблизно 5 хвилин).
Потім викладаємо його на тарілку.
Цибулю нарізаємо півкільцями та
обсмажуємо на олії, яка залишилися після філе.
За цей час миємо та ділимо на невеликі качанчики капусту.
До цибулі повертаємо куряче філе разом із капустою. Додаємо вершки. Перемішуємо.Мені було замало вершків, тому я в процесі додала ще трошки молока. Зменшуємо вогонь і готуємо до готовності капусти. На наступний раз я все таки капусту спочатку відварю.
Перед подачею присипаємо натертим сиром.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДуже корисна і смачна страва! І, до речі, дієтична! Я це точно знаю, бо вже другий місяць сиджу на курячому філе. Щось я про броколі зовсім забула.
Дякую
Ніжна страва, я би цибулю-порей додала,ще для більшої ніжності замість ріпчастої
Дуже ніжна виходить, в мене щось не дуже цибулю-порей признають)
Я тоже вчера готовила броколи и сметанно-сырный соус! Все остались сыты и довольны
У нас брокколи редко "доживает" до процесса термической обработки! Если не успела припрятать хотя бы часть, то все планы приготовить что-то с ней можно откладывать до очередного похода в магазин: мой малявка обожает брокколи в сыром виде - если уж он её узреет, то ничего не остановит в результате остаются только ножки от соцветий...
А блюдо очень вкусное! Довольно частенько подобное готовлю /когда успеваю, конечно/