А в мене сьогодні млинці з нутового борошна, що не містить глютену, зі смачною начинкою з гарбуза та сиру. За рецепт дякую Світлані.
Ингредиенты
- Для тіста:
- борошно нутове 100 г.
- куркума 0,5 ч.л.
- яйце 1-2 шт.
- молоко 300 мл.
- оливкова олія 2 ст. л.
- сіль за смаком
- Для начинки:
- гарбуз (м'якоть) 500 г.
- цибуля ріпчаста 1/2 шт.
- сіль, перець за смаком
- олія 2 ст. л.
- гілочка розмарину
- сир твердий 60-80 г.
- Крім того:
- вершкове масло 1 ст
- сир твердий 50 г.
Борошно просіяти до миски, змішати з куркумою.
Нутове борошно я купую в інтернет магазині здорового харчування. Моя спроба, вдома змолоти нут, була не вдалою.
Додати молоко, яйце, олію та сіль. Гарно все перемішати і залишити на 30 хвилин.
Підготувати начинку: цибулю нарізати дрібно.
Гарбуз нарізати маленькими кубиками.
На сковорідці розігріти олію, додати цибулю і гілочку розмарину, смажити до прозорості цибулі. Розмарин дістати. Додати гарбуз і час від часу помішуючи готувати до м'якості гарбуза. Насамкінець приправити гарбуз сіллю та перцем.
З приготовленого тіста насмажити тоненькі млинці.
Для начинки, крім гарбуза натерти сир.
(я використала сир моцарелла, але не кульками, а твердий).
Загорнути начинку (по ложці гарбуза і тертого сиру) в млинці "конвертиком" :
Далі млинці потрібно на декілька хвилин відправити у духовку. Форму змастити вершковим маслом, викласти млинці, які зверху присипати тертим сиром. Запікати при температурі 170-180 градусів декілька хвилин, до розтоплення сиру.
Подавати до столу теплими.
Комментарии
следить за комментариямиДуже апетитні млинці, і впевнена щей корисні
Звісно корисні, на смак мені більше сподобались теплими. А ще, я не думала, що тільки з нутового борошна, можна приготувати такі тоненькі млинці.
А що за Світлана? Ми її знаємо?
Вона працює в Італії і часто ділиться своїми рецептами, тільки на іншому сайті. А ще вона просто гарна людина.
Катя, такие аппетитные твои блинчики, захотелось угоститься!
Дякую, із задоволенням пригостила б)))
Такие тонюсенькие блинчики! Отличный рецепт!