М'ятний оцет з приємним ніжним смаком - це ідеальна добавка для соусів чи заправок до зелених салатів.
Потрібно:
- М'ята свіжа 1 пучок
- Оцет яблучний(винний,харчовий) 200 г
- Скляна банка чи бутилка об'ємом 250-300 мл
М'яту помити та просушити,скласти в стерильну суху баночку чи бутилку з широким горлом
Залити м'яту яблучним оцтом або винним.
На цей раз у мене харчовий спиртовий оцет 9%, але краще всеж таки взяти плодовий 5-6%
Закрити бутилку з оцтом і м'ятою кришкою та поставити в темне місце на 14-21 день.
Тумбочка на кухні підійде.
Процідити оцет через серветку або кухоний рушничок у суху підготовлену бутилочку, я використовую скляні бутилочки зпід соєвого соусу. Модна підписати бутилочки,а можна помітити. М'ятний оцет я помітила маленькою гілочкою м'яти, а
базиліковий оцет бутоном гвоздики. Доречі, гвоздика- смак і запах зосереджені в різних частинах сухого бутончика. Аромат поширює капелюшок, а смак - черешок. Також гвоздика-відновлює, зміцнює, ущільнює ауру та нормалізує агресивну енергетику)))
Ніжний та свіжий на смак, м'ятний оцет добре смакує для заправок та соусів у зелених салатах.
Смачних Вам страв!
Комментарии
следить за комментариямиЯ тоже залила свою мяту уксусом, правда, обычным, 9 %. И в банку поллитровую, все красивые бутылки — с ликерами (подарочки) Жду...
я тоже заливала 9% мяту но полезнее все таки яблочным или винным, у меня в тот момент закончился на малиновом))